Cand sa te prezinti la medic pentru o extractie de masea de minte?

11 noiembrie 2021
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

In general, medicii dentisti apeleaza la extractia dentara ca la ultima solutie de rezolvare a unei probleme stomatologice, insa cand vine vorba despre o extractie de masea de minte, in sectorul 2, la Elveto Dent, medicii aleg aceasta varinta cand aceasta provoaca sau da semene ca urmeaza sa provoace probleme destul de serioase, care pot afecta restul dintilor.

Care sunt simptomele unei masele de minte care ar trebui sa trimita oamenii la dentist?

Maseaua de minte este molarul care erupe cel mai tarziu, in perioada 17-25 de ani, si care are nevoie de spatiu pentru a creste corect, motiv pentru care se intampla adesea ca oamenii sa se confrunte cu diverse probleme legate de aceasta.

Prin urmare, in momentul in care acestia prezinta unul dintre urmatoarele simptome ar trebui sa se prezinte la cabinetul de urgente stomatologice non-stop din Iancului sau din apropierea lor, pentru ca medicul stomatolog sa identifice problema si sa poata stabili diagnosticul si planul de tratament. Simptomele sunt:

  • dureri sau sangerari gingivale;
  • carii dentare;
  • deteriorarea dintilor invecinati;
  • infectii dese ale tesutului din spatele molarului de minte;
  • chisturi si umflaturi aparute in zona acestuia;
  • tumori;
  • boli parodontale.

Extractie de masea de minte | Urgente stomatologice non-stop din Iancului | Elveto-Dent.ro

extractie de masea de minte

In caz contrar, maseaua de mine poate cauza o serie de probleme dentare grave, cum ar fi aparitia unor carii extinse, a unor infectii generalizate la nivelul gingiei, in special in zona molarului respectiv sau chiar dezvoltarea unei boli periodontale.

Care sunt cauzele pentru care oamenii ajung la cabinetul de urgente stomatologice?

Principalele cauze care determina aparitia simptomelor prezentate mai sus si, implicit, nevoia de a merge la cabinetul de urgente stomatologice pentru tratarea acestora sunt legate, in special, de modul de crestere al acestora.

Astfel ca, in momentul in care molarul de minte nu are suficient loc pentru a erupe, acesta isi va face loc fortat, provocand presiune asupra molarilor invecinati si ducand la inghesuiri dentare.

De asemenea, si in cazul in care maselele de minte erup incomplet, o parte din molar ramanand in gingie, este o alte situatie pentru care oamenii ar trebui sa viziteze clinica dentara Elveto-Dent.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram