Cand sa alegi un set de anvelope all season

Anvelopele all season au devenit populare in ultima perioada de timp, datorita versatilitatii lor. Primul prototip de pneu all season, denumit Tiempo, a fost facut de catre Goodyear. De la acel prim prototip pana in prezent, pneurile all season au evoluat, iar performanta pe care o ofera in prezent este mult superioara in comparatie cu primele modele. Chiar daca insa performanta lor a crescut considerabil de la primele modele, trebuie sa tineti cont ca o anvelopa pentru toate anotimpurile este un compromis, ele neavand aceeasi performanta in comparatie cu un set de anvelope de sezon.

Specialistii din domeniu si jurnalistii auto au intreprins diverse teste pentru a observa daca un profil M+S ofera aceeasi stabilitate in viraje sau acelasi timp de franare/accelerare in comparatie cu un set de anvelope de sezon. Este important sa tineti cont de acest aspect daca aveti un stil de condus agresiv, format din franari sau accelerari bruste. Exista insa anumite situatii cand sunteti in avantaj daca folositi un set de anvelope all season. Acestea sunt:

  • daca nu parcurgeti un nr de km ridicat

Daca nu folositi masina anual foarte mult si parcurgeti in general distante scurte si doar in interiorul orasului, puteti folosi cu incredere un set de cauciucuri all season. Acestea nu vor fi folosite intens, prin urmare nu se va simti diferenta major intre ele si un set de anvelope de vara.

  • daca nu aveti un stil de condus sportiv

Daca nu aveti un stil de condus sportiv, format din franari si accelerari bruste, unde performanta unor pneuri all seaosn se va resimti ca fiind scazuta in comparatie cu un set de sezon. Diferenta se va resimti in special in cazul unei franari bruste, in cazul unei situatii de urgenta, cand trebuie sa va opriti pentru a evita un accident.

  • daca sunteti dispusi sa cumparati mai des anvelope

Anvelopele all season, din cauza ca sunt construite pentru a putea fi folosite pe toata perioada anului, au in compozitie siliciu, ce le face sa fie rezistente la temperaturi scazute. Prin urmare, atunci cand le folositi pe timpul verii, ele se vor uza intr-un ritm mula mai rapid in comparatie cu un set de anvelope vara. In final, veti fi nevoiti sa cumparati mai des anvelope.

 

Tineti cont de aceste aspecte inainte de cumpararea unui set de anvelope all season, pentru a stii la ce trebuie sa va asteptati si cum sa va adaptati stilul de condus in concordanta cu ele.