Cand gasesti cele mai ieftine preturi la anvelope

Anvelopele sunt o componenta importanta pentru orice autoturism, iar cumpararea unui set nou este o achizitie pe care orice sofer trebuie sa o ia in considerare mai devreme sau mai tarziu. Un set nou de anvelope garanteaza o calitate a condusului ridicata, iar siguranta condusului este asigurata tot de catre anvelope. Cand este cel mai recomandat insa sa achizitionati cauciucuri iarna si cand anvelope de vara?

In cazul unor cauciucuri iarna, obligativitatea lor este data prin lege, prin urmare sunteti nevoiti sa cumparati un set pentru a putea conduce in perioada rece. Multi soferi se intreaba care este cea mai rentabila perioada din punct de vedere financiar, in care sa achizitionati un set de anvelope iarna.

Ceea ce multi soferi nu stiu insa, este ca anvelopele de iarna se fabrica in timpul verii, iar seturile de anvelope vara sunt fabricate in timpul iernii. Stocurile ajung la vanzare la inceputul sezonului, deci daca veti cumpara anvelope de iarna in timpul verii, veti avea la dispozitie stocurile din sezonul trecut. Preturile vor fi mai reduse datorita achizitionarii in extra sezon.

Prin urmare, daca veti cumpara un set de anvelope iarna in timpul verii, veti avea la dispozitie stocurile de cauciucuri iarna din sezonul trecut, cu preturile din acea perioada. Exista o temere a soferilor cu privire la anul de fabricatie, ca ar putea influenta calitatea anvelopelor sau ca el ar influenta durata de viata al unui set de cauciucuri. Realitatea este ca un set de anvelope are durata de viata, in functie de calitatea caucicului si producator, de pana la 8 ani. Prin urmare, daca ele sunt depozitate corespunzator 1 an, 2 sau 3 si mai apoi sunt vandute, anvelopele pot fi considerate noi. Compusii cauciucului isi pastreaza calitatea si aderenta, in special in cazul unor anvelope premium, o durata ridicata de timp si au aceleasi proprietati chiar daca au fost stocate o perioada de timp inainte de montarea lor pe masina.

Cum trebuie stocate anvelopele?

Indiferent daca este cazul unui magazin care comercializeaza anvelope sau este cazul anvelopelor dejantate care nu sunt folosite in acel sezon, este important ca stocarea sa fie corespunzatoare. Conditiile optime de stocare inseamna: un loc racoros, ferit de razele directe al soarelui; sa se evite contactul cu apa, lichide inflamabile sau toxice; sa se evite schimbari bruste de temperatura sau expunerea la temperaturi de inghet; sa nu fie aplicata presiune asupra lor (jante, cutii). Daca observati anvelope stocate in aer liber la vanzare, cu apa in interior de la procipitatii sau urme de uzura pe flanc din cauza razelor soarelui, va recomandam sa nu le cumparati.

Prin urmare, daca cumparati un set de anvelope iarna in timpul verii, majoritatea profilelor disponibile vor fi din sezonul trecut. Acest aspect nu ofera niciun dezavantaj in privinta folosirii anvelopelor si a calitatii lor. Iar daca achizitionati anvelope vara in timpul sezonului rece, veti avea la dispozitie profilele produse in sezonul trecut. Daca doriti anvelope cu data de productie recenta, puteti astepta inceputul sezonului pentru a gasi ultimele profile si data de productie.