fbpx

Cand este nevoie sa schimbi piese de la sistemul de franare pentru Audi?

piese auto AUDI

Audi AG este un producător de autoturisme premium din Germania, fondat în 1909. Compania este una dintre mărcile din grupul Volkswagen AG și produce o gamă variată de modele, incluzând SUV-uri, mașini de lux, mașini sport și mașini electrice. Audi este cunoscut pentru tehnologia avansată și designul elegant, iar brandul este considerat un simbol al stilului de viață premium.

Recomandările de întreținere ale producătorului Audi recomandă schimbarea componentelor sistemului de frânare atunci când acestea au atins limita de uzură sau atunci când sunt necesare în urma unei inspecții tehnice. De obicei, discurile și plăcutele de frână pot fi înlocuite după aproximativ 25.000-30.000 de kilometri sau o perioadă de 2-3 ani, în funcție de condițiile de conducere. Este important să se verifice periodic starea sistemului de frânare și să se efectueze întreținerea necesară pentru a asigura un funcționare sigură a mașinii.

Sistemul de frânare al unei mașini Audi poate include următoarele componente:

  1. Discuri de frână: acestea sunt instalate pe roțile din față sau spate ale mașinii și sunt legate de pistoanele de frânare pentru a produce frânare.
  2. Plăci de frână: acestea sunt așezate între discurile de frână și pistoanele de frânare pentru a produce frecare și pentru a frâna mașina.
  3. Pistoane de frânare: acestea sunt activate de pedala de frânare și se deplasează spre discurile de frânare pentru a frâna mașina.
  4. Garnituri de frânare: acestea asigură etanșeitatea între discurile de frânare și pistoane.
  5. Furtunuri de frânare: acestea transportă fluidele hidraulice din cilindrul de frânare la pistoanele de frânare.
  6. Cilindru de frânare: acest component important asigură presiunea necesară pentru activarea pistoanelor de frânare.

Acestea sunt componentele principale ale unui sistem de frânare standard, dar pot exista variații în funcție de modelul și anul de fabricație al mașinii Audi. Este important să se consulte manualul de proprietar sau un specialist în frânare pentru informații detaliate despre sistemul de frânare specific al unei mașini Audi.