fbpx

Cand este necesara kinetoterapia?

Stilul in care traim de multe ori pune o prea mare presiune pe organismul nostru, care incepe sa dea semnale de alarma din ce in ce mai des, de aceea trebuie sa fim atenti la ce ne transmite corpul tau in ceea ce priveste disconfortul, durerile, amortelile muschilor, articulatiilor, ligamentelor si nervilor. Pentru a putea vorbi de preventie inainte de a ajunge la tratamente de recuperare este nevoie de o intretinere si de o evaluare a simptomelor inca de la primele semne. Kinetoterapia din Eforie de la Vraja Marii este o metoda de baza in practica noastra de recuperare medicala, care se ocupa de corectarea mecanismelor deficitare.

Care sunt principalele obiective ale kinetoterapiei? Kinetoterapia este necesara cand se constata dezaliniamente posturale, in situatii posttraumatice, postoperatorii, in cazul afectiunilor neurologice, dar si in timpul sarcinii. Principalele obiective ale kinetoterapiei sunt relaxarea, corectarea posturii, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei si rezistentei musculare, imbunatatirea controlului neuro-muscular, cresterea capacitatii de efort si reeducarea sensibilitatii. In cadrul sanatoriului din Mangalia, Vraja Marii fiecare pacient primeste supraveghere si ingrijire individuala din partea unui kinetoterapeut, iar programele sunt special concepute pentru fiecare persoana in parte in functie de afectiune, varsta, constitutie si altele.

Scopul kinetoterapiei este de a reface functiile diminuate, de crestere si de readaptare functionala. Cu ajutorul kinetoterapiei din cadrul bazei de tratament din Constanta, Vraja Marii tratam afectiunile aparatului locomotor, afectiunile neurologice, afectiunile aparatului cardio-vascular, afectiunile aparatului respirator, afectiunile neuropsihice, afectiunile metabolice si maladiile congenitale.