Cand este indicat sa apelezi la tratamente de endodontie?

endodontie sector 6

Endodontie in sector 6 este una dintre specialitatile medicinii dentare, care include prevenirea, diagnosticarea, tratarea si vindecarea afectiunilor tesutului moale din interiorul dintilor, dar si de la nivelul ligamentelor de sustinere, care se afla in varful radacinilor. Viitorii pacienti pot descoperi in randurile de mai jos cand este indicat sa apeleze la specialistii in stomatologie pentru astfel de tratamente, astfel incat sa se bucure in continuare de o dantura frumoasa si sanatoasa!

Salvarea dintilor care ar putea fi extrasi

Una dintre situatiile in care pacientii pot merge la un cabinet stomatologic este aceea in care isi doresc sa salveze dintii care, in caz contrar ar trebui extrasi. Medicii de specialitate de la https://plazadent.ro/ incearca de fiecare data din rasputeri sa faca tot ce le sta in putinta pentru a salva dintii care sunt deja afectati. Este o varianta mult mai eficienta, decat sa se apeleze la extractia completa, care ar atrage dupa ea probleme de vorbire, de masticatie, dar si in ceea ce priveste aspectul fizic.

Radiografiile, necesare pentru tratamentele de endodontie in sector 6

Pentru a se asigura ca fac cele mai bune lucrari, stomatologii buni solicita pacientilor ca acestia sa isi faca radiografii atat la inceputul tratamentelor, cat si la sfarsit. De ce? La inceput, radiografiile sunt necesare specialistilor, pentru ca astfel pot vedea cat de afectati sunt dintii si pot descoperi usor cum sa ii trateze in mod eficient, iar la finalul tratamentelor, radiografiile indica daca lucrarile au fost fixate asa cum trebuie sau daca mai este nevoie de mici modificari.

Endodontie in sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie in sector 6

Infectii la nivelul danturii

Nu in ultimul rand, tratamentele de endodontie in sector 6 sunt recomandate in momentul in care pacientii se confrunta cu infectii. De cele mai multe ori, abcesele sau inflamatiile sunt semne ale unor probleme mai grave. Medicii recomanda pacientilor tratamente pe baza de antibiotice, pana cand inflamatiile se retrag, ulterior putand vedea care este cauza infectiilor.

Dantura trebuie protejata cu multa grija de-a lungul timpului, intrucat ea contribuie in mod esential la felul in care oamenii vorbesc, zambesc si se simt in general, iar vizitele la medicul stomatolog sunt obligatorii in permanenta!