fbpx

Cand cel mic incepe sa mearga cumpara i doar pantofi de copii adecvati

Cand copilul tau incepe sa mearga, majoritatea specialistilor recomanda sa il lasi sa umble descult ca sa-si intareasca gleznele si talpile. Totusi, vor exista si momente cand copilul va trebui sa poarte pantofi.

In continuare, cateva sfaturi legate de alegerea unor pantofi de copii corespunzatori pentru micutul dumneavoastra.

Daca este frig in casa, daca iesiti la joaca afara sau la plimbare, odrasla ta trebuie sa fie incaltata corespunzator.

Instructiuni:

Pasul 1: Cauta pantofi cu talpa flexibila. Pantofii pentru copii care se indoaie cu usurinta in zona varfului sunt cei mai potriviti pentru copii. Acestia nu vor afecta in nici un fel miscarea naturala a piciorului.

Pasul 2: Cumparati pantofi de copii josi. Cei inalti stau fix pe picior, dar sunt prea stransi si afecteaza miscarea gleznei.

Pasul 3: Alege pantofi de copii din materiale flexibile si poroase. Pentru a fi sanatoase, picioarele bebelusului trebuie sa poata respira si sa aiba loc de miscare. Cei mai potriviti sunt pantofii de piele, de panza sau de stofa.

Pasul 4: Cauta pantofi pentru copii cu talpa joasa si nealunecoasa. Copilului ii este si asa destul de greu cand incepe sa mearga, pantofii n-ar trebui sa alunece.

Pasul 5: Asigura-te ca partea din spate a pantofului nu este prea subtire. Pantoful trebuie sa fie captusit, cu cusaturi fine ca sa nu jeneze.

Pasul 6: Incearca, pe cat posibil, sa gasesti marimea potrivita. Este de preferat ca pantofii sa fie mai mari decat mai mici. Daca bebelusul va purta sosete groase in pantofi, ai grija sa aiba sosete si atunci cand probeaza pantofii. Masoara-i piciorusele si probeaza pantofii pe ambele picioare.

Pasul 7: Limiteaza-te la pantofii clasici. Noutatile de genul pantofilor cu platforma sau cizmelor de cowboy sunt dragute, dar pot deforma piciorul bebelusului. Cauta pantofip lati si fara pic de toc.

Daca ai cizme din cauciuc pentru ploaie, incalta copilul cu ele doar atunci cand este vreme rea si descalta-l cat de repede se poate.

Daca ai o pereche de pantofiori preferati, dar au talpa prea alunecoasa, freac-o cu smirghel. Atunci cand probeaza pantofii, fii atenta ca acestia sa nu-i fie prea mari sau sa-i alunece din picior cand umbla.

Asigura-te ca pantoful nu este prea gros si ca materialul nu este prea lat. Partea din spate a pantofului ar trebui sa fie comoda si nu prea stransa. Nu iti face griji in legatura cu durabilitatea pantofului, in scurt timp nu-i vor mai fi buni oricum.