fbpx

Cand apelezi la o anulare DPF

Filtrul de particule este un dispozitiv montat pe masinile cu motor diesel, acesta fiind prezent pe masinile care au norma de poluare de cel putin euro 4. Rolul acestuia este cel de a opri noxele masinii, fiind obligatoriu ca el sa fie schimbat ori de cate ori se infunda. Multe persoane se gandesc totusi la anulare filtru dpf si anume sa renunte la acesta pentru a economisi niste bani.

De ce unii soferi apeleaza la anulare filtru dpf?

Pentru a nu-si cumapra un filtru nou, unii soferi se gandesc la modalitatide anulare dpf Bucuresti si anume la avantajele pe care acest lucru le poate aduce. Daca ne uitam si la pret, observam exact de ce soferii opteaza pentru anularea acestor filtre. Un filtru ajunge sa coste chiar si pana la 1500 de euro, in vreme ce scoaterea definitiva a acestui filtru ii costa pe soferi putin peste 1000 de lei. Exista unele service-uri care promoveaza intens acest serviciu de anulare filtru dpf.

Un filtru dpf este important pentruca reduce mult poluarea. In cazul motoarelor diesel, apar resturi de particule care pot fi eliberate in atmosfera prin teava de esapament. Standardele de emisii au devenit in acest fel mult mai stricte, de aceea au fost create si aceste filtre PDF. Un astfel de filtru este folosit pentru a elimina particulele de cenusa, funingine, precum si alte tipuride particule. Gazele de evacuare sunt cele care produc aceasta cenusa. Filtrul colecteaza depuneri si trebuie curatat pentru a functiona din nou eficient.

Unele filtre sunt insa de unica folosinta, de aceea trebuie inlocuite atunci cand ele se umplu de funingine. Alte filtre mai pot fi arse cu ajutorul unitatii de control a motorului, crescandu-se in acest fel temperatura. De asemenea, se mai poate utiliza si injectarea de motorina bruta, acest proces fiind cunoscut sub numele de regenerarea filtrului. Filtrele DPF isi pierd in timp totusi eficienta,de aceea ele trebuie inlocuite.

Masinile fara DPF sunt recunoscute imediat in trafic datorita fumului gros pe care il elimina prin esapament in momentul in care accelereaza. O parte din masini scot acel fum constant, nu doar atunci cand accelereaza, iar acest lucru duce la un mediu extremde poluat.

Cu toate acestea insa, eliminarea filtrului are si unele beneficii si anume ca performanta motorului este imbunatatita. In acest fel, motorul va ajunge sa functioneze la capacitatea maxima. Fara filtrul de particule, automobilul va avea o acceleratie mai lina, iar temperaturile la esapament vor fi mai mici. Un alt lucru important il consta si economisirea de combustibil. Soferii cauta in permanenta modalitati de a reduce pe cat posibil cantitatea de combustibil pe care o consuma. Eliminarea filtrului de particule este asadar o solutie din acest punct de vedere. Masina consuma in acest fel mai putin dupa eliminarea filtrului de particule.

Infundarea filtrului de particule este insa o problema extrem de frustranta, iar costurile ajung sa se adune de-a lungul timpului. Renuntarea la filtru ajuta soferii sa scape de aceasta grija si sa profite in acelasi timp de avantajele pe care le ofera aceasta procedura. Mai multe servicii pe: https://www.prodpf.ro/servicii/