fbpx

Când ai probleme în trafic cu mașina, apeleaza la o firmă de tractări auto

Una dintre cele mai frustrante probleme cu care se pot confrunta șoferii în timpul mersului este oprirea motorului mașinii. Cele mai întâlnite cauze sunt legate de: supraîncălzirea motorului, nivelul scăzut de ulei sau al lichidului de transmisie, probleme electrice, defecțiuni ale convertorului catalitic, injectoare deteriorate, defectarea pompei de înaltă presiune etc.

În cazul în care se întâmplă această problemă gravă, precum oprirea motorului în mers, este foarte important ca șoferul să-și păstreze calmul și să intervină în următoarele  moduri:

Să se îndrepte spre marginea drumului

Defecțiunile nu țin cont de locul în care se află autoturismul: poate fi vorba de un drum de țară, de o intersecție foarte tranzitată sau chiar de o autostradă. Recomandarea este ca în cazul în care se întâmplă acest lucru conducătorul auto să se îndrepte spre marginea drumului, schimbându-se benzile gradual, cu grijă, fără să se vireze brusc și să fie provocate în acest fel accidente. În cazul autostrăzii, vehiculul va fi oprit pe banda de urgență.

Este important de știut că în momentul în care motorul se oprește în timpul mersului, volanul va fi mai grei de rotit, dar șoferul trebuie să găsească o soluție astfel încât să iasă din acest impas și să nu pună pe nimeni în pericol.

Pornirea luminilor de avarie

Odată oprit autovehiculul pe marginea drumului, este obligatoriu să se pornească luminile de avarie, atenționându-se în acest fel ceilalți șoferi că mașina în cauză întâmpină o problemă. Luminile trebuie să fie pornite până la sosirea ajutorului solicitat.

Plasarea avertismentelor reflectorizante

O altă măsură de intervenție o reprezintă plasarea unor avertismente reflectorizante în spatele autoturismului. De aceea, conducătorii auto trebuie să aibă tot timpul în portbagaj aceste instrumente, pe lângă obligativitatea legală impusă de autorități, pentru că sunt foarte utile în caz de nevoie.

Apelarea la un ajutor specializat

Dacă mașina nu mai pornește, este nevoie, cel mai probabil, de intervenția unei firme de tractări auto din București, Ilfov sau zona respectivă din țară.

Astfel de profesioniști sunt disponibili disponibili la orice oră, pentru a interveni rapid și pentru a-i ajuta pe șoferii aflați în necaz să-și rezolve problemele.

Cel mai indicat este ca respectivele companii să dispună de o flotă modernă, cu dotări noi și sigure, astfel încât autovehiculul avariat să ajungă în cele mai bune condiții la destinație: la un service specializat sau oriunde dorește proprietarul său.

Solicitarea unui ajutor profesionist este cea mai înțeleaptă decizie în acest caz.

Unii oameni preferă să apeleze uneori la prietenii pe care îi consideră mai pricepuți în aceste situații, dar este important de știut că dacă aceștia nu sunt mecanici cu experiență, pot face mai mult rău decât bine, agravând problemele deja existente ale autovehiculului. Un specialist este cel mai în măsură să constate cauzele defecțiunilor și să procedeze la remedierea lor.

Și în ceea ce privește firmele de tractări este mai indicat să se salveze din timp numărul de telefon al uneia pentru care s-au primit recomandări sau care și-a mai dovedit eficiența și în alte situații.

O astfel de companie oferă în general și altfel de servicii: asistență rutieră (pentru acele defecțiuni mai mici care pot fi rezolvate pe loc, fără să fie necesară intervenția unui service), transport utilaje, auto și echipamente, transporturi agabaritice etc.

Astfel, la nevoie, șoferii vor fi scutiți de timp și nervi suplimentari în procesul de selecție a acestora, concentrându-se pe rezolvarea cât mai rapidă a problemei.