Canapele versus canapele extensibile. Tu cunosti diferenta?

Probabil te gandesti ca oricine stie care e diferenta dintre o canapea normala si canapele extensibile, nu e atat de complicata treaba si ca adevaratul semn de intrebare ar trebui sa se ridice intre o canapea si un pat cu saltea. Insa, lucrurile nu stau tocmai asa. Multi prefera ca dupa o zi lunga de lucru sa ajunga acasa si sa se intinda pe canapea, altii prefera sa se uite la televizor seara de pe canapele extensibile. Chiar daca multi folosesc acesti termeni ca fiind sinonime, sunt anumite diferente esentiale intre ele, despre care vom vorbi in acest articol.

Diferente din punct de vedere lingvistic

In limba romana, diferentele nu se observa chiar atat de tare, insa daca ne uitam, de fapt, la termenii originari ce stau la baza variantei traduse in romana, va fi mai clar in ce fel se diferentiaza cele doua obiecte. Canapelele simple se trag din cuvantul francez „couche”, al carui rost era sa permita oamenilor un loc de repaus, un loc unde sa se poata intinde in liniste, un loc unde sa aiba totusi mai mult spatiu decat intr-un fotoliu sau scaun. Pe cand, termenul de canapele extensibile vine din cuvantul din araba „suffah” ceea ce literalmente ar insemna o banca moale, insa are si influente din limba turca (facand referire la un spatiu exact, moale de pe podea, menit sa fie un pat). De asemenea, daca e sa comparam perioadele in care au aparut cele doua denumiri specifice, canapeaua simpla a aparut prin 1300, pe cand canapeaua extensibila abia prin 1600.

Sa vorbim de forma, stil si structura

Daca e sa facem o comparatie in materie de forma intre canapele extensibile si cele simple, vom observa ca in majoritatea cazurilor canapelele extensibile au doua brate lateral pe care sa te poti sprijini si partea din spate este uniforma, pe cand canapelele simple au un singur brat sau nu au brate deloc. In general, la o canapea simpla vei observa ca spatele este mai pufos, mai confortabil, pentru a sta in pozitia de asezat. In acelasi timp, canapele extensibile ofera mai mult spatiu, mai mult loc sa incapa un numar mai mare de persoane.

Vestea buna e ca oricare ar fi alegerea ideala pentru tine, poti gasi atat canapele simple cat si canapele extensibile pe piata, sub orice forma si culoare doresti.

Dimensiune, marimi

Avand in vedere ca nu cauti o canapea doar pentru a completa design-ul camerei tale, dimensiunea probabil conteaza. Vorbind de canapele extensibile, acestea sunt menite din start sa confere mai mult spatiu, in general spatiu pentru minim 4 persoane sa poata sta linistiti. In acelasi timp insa, avand un apartament mai micut poate ideea de canapele extensibile ar insemna prea mult spatiu ocupat, spre deosebire de o canapea simpla.

Canapelele simple insa sunt create cu ideea de a putea gazdui un numar maxim de 3 persoane deodata.

Acest lucru nu inseamna ca nu poti gasi canapele peste tot, sau doar in anumite situatii formale poti gasi canapele si in situatii informale canapele extensibile. Din contra, sunt elemente de mobilier atat de populare incat le poti gasi aici absolut oriunde, in dormitor, in sufragerie, intr-un local sau chiar si birou. Pentru a gasi solutia perfecta pentru nevoile tale, poti arunca o privire asupra ofertei celor de la Elvila.ro si cu siguranta vei gasi si alte piese de mobilier ce iti vor capta atentia.