fbpx

Campioana olimpica Valeria Racila antreneaza micii maratonişti de la Genesis

COMUNICAT DE PRESĂ

Campioana olimpică Valeria Racila antrenează micii maratonişti de la Genesis

Valeria Racila van Groningen, campioană olimpică la canotaj, preşedinte al Maratonului Bucureştiului, s-a întâlnit vineri dis de dimineaţă, în Parcul Herastrau, cu un grup de elevi, care au participat la “Programul de Vară Genesis”. Copiii au petrecut o săptămână de vacanţă, dezvoltându-şi abilităţile de comunicare în limba engleză, cultură generală dar şi abilităţile practice şi sportive.

La întâlnirea cu micii sportivi, Valeria le-a vorbit copiilor despre beneficiile sportului, despre Maratonul Bucureştiului şi a alergat cu ei în Parcul Herăstrău.
Printre copiii de la Genesis s-au aflat şi Andreea, fiica fostei canotoare Doina Ignat, şi ea multiplă campioană olimpică şi mondială care a declarat că va merge împreună cu mama ei să alerge la maraton. Alexandra, fiica altei glorii a canotajului românesc, Camelia Macoviciuc Mihalcea doreşte însă să devină înotătoare. Aşa mame, aşa fiice!

Valeria Răcila a alergat, împreună cu soţul ei, fost canotor şi el, Steven van Groningen, 13 maratoane şi 9 semimaratoane. Ea consideră că “Orice copil trebuie să înveţe de mic că mişcarea este cheia succesului şcolar. Oricât de mult i-ar placea la computer unui copil, el trebuie să se şi joace, să alerge sau să practice un spor fiindcă, fără oxigenarea creierului, însuşi procesul de învăţare este mai greoi. De asemenea nutriţia la această vârstă este foarte importantă pentru dezvoltarea ulterioară. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu copiii de la Genesis, mulţumesc pentru invitaţie, şi sper să mai am ocazia să îi învăţ pe micuţi câte ceva despre bucuria de a trăi sănătos.”

Misiunea Şcolii Genesis este aceea de a acorda şansa unei educaţii sănătoase creând premisele legăturii dintre succesul în carieră şi setul de valori personale. Ne dorim să participăm la transformarea sistemului educaţional românesc prin readaptarea educaţiei, prin canalizarea preocupărilor către promovarea creativităţii, inovaţiei, simţului practic şi proactivităţii.

Ivana Iancu,
Senior PR