Campania naționala ”Viteza ucide Nu numai în trafic Controleaza ți tensiunea arteriala ” debuteaza la Senatul României

11 mai 2012
Autor:
dowmedia08

În pragul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, pentru a sublinia importanța controlului regulat al valorilor tensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune, în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, organizează în data de 14 mai 2012 o acțiune de testare a tensiunii arteriale în Senatul României. Această inițiativă marchează și debutul campaniei naționale ”Viteza ucide ... nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială”, ediția 2012.

Inițiată de Societatea Română de Hipertensiune, campania națională ”Viteza ucide... nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” are ca scop informarea și educarea publicului larg referitor la prevenția, diagnosticarea și controlul tensiunii arteriale. Prima acțiune de testare din cadrul campaniei are loc în Senatul României, urmând ca publicul larg să beneficieze de testări gratuite în București (17 mai) și Iași (23-24 iunie).

”Hipertensiunea arterială este o adevărată problemă de sănătate publică în România, iar noi, decidenții, trebuie să avem o atitudine responsabilă atât față de societate, cât și față de noi înșine. Drept urmare, Comisia pentru Sănătate Publică susține această campanie de testare și considerăm că demersul este oportun și în Senatul României. Prin puterea exemplului, sperăm să determinăm cât mai multe persoane să își testeze tensiunea arterială”, a precizat Ion Rotaru, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

Pentru declarații de presă, jurnaliștii sunt așteptați la ora 12.00 în spațiul destinat testării, unde vor fi prezenți pentru a-și verifica tensiunea arterială Ion Rotaru, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, și prof.univ.dr. Maria Dorobanțu, președintele Societății Române de Hipertensiune. Acțiunea va avea loc la intrarea A1 din Senatul României, în intervalul orar 10.00 – 16.00. Este necesară acreditare de presă.

Campania de măsurare a tensiunii arteriale din Bucureşti se va realiza cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Partener oficial instituţional: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României
Partener social: Clubul ROTARY
Management eveniment: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram