Campania nationala “Inscrie te in Asociatia de pacienti”

O mare parte a asociatiilor de pacienti, dintre care unele reunite in federatii ale asociatiilor de pacienti au aderat, pentru prima data pe 18 aprilie 2008, la Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (C.O.P.A.C.).

Presedintele C.O.P.A.C. Cezar Irimia are cancer si hepatita B. Povestea lui a inceput atunci cand persoana iubita s-a imbolnavit de cancer. Cezar a infiintat atunci Asociatia Bolnavilor cu Cancer (A.B.C.). Femeia iubita a murit. Cezar a continuat si a infiintat si mai multe asociatii ale bolnavilor de cancer. A aparut Federatia Asociatiilor Bolnavilor cu Cancer (F.A.B.C.). Asa a inceput povestea C.O.P.A.C. Un barbat, care a iubit o femeie, a mers mai departe.

Toti trebuie sa mergem mai departe atunci cand avem o problema. Putem face acest pas singuri sau impreuna cu oameni care ne inteleg si care ne pot ajuta.

Asociatiile de pacienti din Romania pot ajuta. Pot oferi informatii referitoare la afectiuni, la medici si farmacisti inimosi, la clinici de diagnostic, pot oferi consiliere si sprijin. Asociatiile lupta pentru promovarea si apararea drepturilor pacientilor si pentru accesul liber, imediat si neconditionat la tratament.

Aflati ce asociatii de pacienti exista in Romania! Inscrieti-va in asociatia de pacienti infiintata pentru afectiunea de care suferiti dvs sau o persoana apropiata si implicati-va activ! Va fi mai usor sa aflati noutati referitoare la tratamente, la sistemul de sanatate, la cum puteti obtine un tratament gratuit pe baza unui dosar, la cum va puteti inscrie intr-un studiu clinic si multe alte informatii utile.

Pentru asociatiile de pacienti din Romania, C.O.P.A.C. organizeaza in perioada 5-7 martie 2010 “Primul Forum National al Asociatiilor de Pacienti”. In cadrul acestui Forum va fi lansat in premiera “Ghidul Pacientului Roman”, un produs anual destinat publicului larg care va contine atat o parte din temele importante dezbatute in cadrul Forumului, precum si alte date utile tuturor pacientilor.

Campania nationala “Inscrie-te in asociatia de pacienti” se va derula in perioada 23 decembrie 2009 – 4 martie 2010 si se adreseaza publicului larg. Campania face parte din cel mai important si amplu proiect de sustinere al tuturor pacientilor si al asociatiilor de pacienti existente in Romania, impreuna cu evenimentul “Primul Forum National al Asociatiilor de Pacienti” organizat intre 5-7 martie 2010 si cu publicatia “Ghidului Pacientului Roman”.

Pentru informatii despre cum va puteti inscrie in asociatiile de pacienti, cum puteti participa la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti si cum puteti obtine “Ghidul Pacientului Roman”, accesati incepand cu data de 23 decembrie 2009 site-ul www.asociatiidepacienti.ro sau trimiteti un mail pe adresa simona.oprea@houston.ro.

Campania “Inscrie-te in asociatia de pacienti” este organizata de Houston NPA.