fbpx

Campania de responsabilitate sociala “Constituția Zâmbetului” a tratat peste 40 de copii defavorizați

Campania umanitară “Constituția Zâmbetului”, demarată de Clinica Dr. Melnic în parteneriat cu prezentatoarea RTV, Cristina Herea, a ajuns la final. Campania a avut ca timp de desfășurare 14 săptămâni, perioada 8 septembrie 2014 – 15 decembrie 2014.
Campania “Constituția Zâmbetului” este primul “proiect de lege” din România prin care fiecare copil are dreptul la un zâmbet frumos, la o dantură sănătoasă și la o igienă dentară corectă. Este un program de asistență medicală stomatologică gratuită destinat copiilor instituționalizați, copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani. Campania a urmărit sublinierea importanței unei danturi sănătoase pentru o viața bună, având drept scop prevenirea și tratarea problemelor dentare ale copiilor cu posibilități materiale reduse. Tratamentele stomatologice din cadrul campaniei “Constituția Zâmbetului” au venit în completarea tratamentelor gratuite oferite de către stat copiilor din centrele de plasament.
În cadrul campaniei, peste 40 de copii au primit consultații stomatologice și tratamente dentare gratuite, iar un copil a primit tratament dentar gratuit timp de 2 ani și un aparat dentar, urmărindu-se periodic evoluția dentiției și cum se va ajusta aceasta cu ajutorul aparatului dentar.
Campania “Constituția Zâmbetului” a avut două etape: tratamente și consultații stomatologice gratuite și organizarea workshop-ului de educație dentară “Fii profesorul de educație dentară pentru un copil defavorizat”. Workshop-ul a fost inițiat datorită responsabilității pe care medicii clinicii știu că o au pentru educarea copiilor pentru o sănătate orală optimă. În cadrul workshop-ului, copii au fost învățați, prin joacă, cât de importantă este sănătatea lor orală și care sunt soluțiile de prevenire ale afecțiunilor dentare.
“Prin campania <> am reușit să oferim ajutor copiilor cu posibilități materiale reduse pentru care un consult stomatologic devine un lux. Fiecărui copil i s-a făcut o consultație generală și un plan de tratament pentru a ști în ce direcție se va merge cu programul de îngrijire dentară. Au fost situații în care a fost nevoie să se intervină prin tratamente endodontice, obturații de compozit și extracții, igienizare și periaj dentar profesional. Unui copil i s-au făcut extracții de dinți de lapte, obturații de compozit, urmând ca la finalul tratamentului să i se ajusteze dantura cu un aparat ortodontic. Medicii noștri văd în implicarea socială mai mult decât o tendință tot mai des întâlnită în rândul companiilor. Noi suntem conștienți de faptul că, înainte de a-ți desfășura activitatea într-o societate este nevoie de o dovadă a umanității. Tocmai din acest motiv, în cadrul campaniei am avut grijă de zâmbetele a peste 40 de copii defavorizați”, spune Dr. Ion Melnic, specialist în chirurgie dento-alveoră și coordonator al Clinicii Dr. Melnic.
Clinica Dr. Melnic își dorește ca în 2015 să demareze a doua ediție a campaniei și să redea zambetele de pe fețele mai multor copii.
Despre Clinica Dr. Melnic
Clinica Dr. Melnic a fost înființată în anul 2012 și cuprinde servicii de radiologie, chirurgie, implanturi dentare, parodontologie, edondonție, ortodonție, estetică dentară. Echipa este formată dintr-un specialist în chirurgie dento-alveolară, trei medici stomatologi, un specialist în parodontologie, unul în edodonție, unul în ortodonție, un tehnician dentar și o asistentă. Clinca Dr. Melnic se adresează atât pacienților din țară cât și din străinătate pentru servicii de stomatologie de înaltă calitate, adresate atât adulților cât și copiilor.
Localizată în apropierea stației de metrou Dristor 2, Clinica Dr. Melnic stabilește cele mai noi standarde de calitate în tratamentul dentar modern, folosește cele mai complete tehnici estetico-dentare și ȋmbină calitatea și siguranța serviciilor oferite. Clinica oferă pacienților săi servicii stomatologice moderne prin materiale de top, aparatură și echipamente de ultimă generație, acordând o atenție deosebită sterilizării și dezinfecției. Clinica Dr. Melnic își defășoară activitatea pe 2 etaje și un total de peste 200 metri pătrați. În acest spațiu sunt amenajate 2 săli de așteptare, 4 săli de tratament, dintre care una este destinată tratamentelor chirurgicale și alta consultațiilor și tratamentelor de urgență, cabinet de sterilizare, sală de radiografie și laborator de tehnică dentară.
Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial Clinica Dr. Melnic și pagina de Facebook Clinca Dr. Melnic.