Camere IP sau camere analog?

Cei care isi doresc instalarea unui sistem de supraveghere video acasa, sau in spatiul unde isi desfasoara munca in fiecare zi , trebuie sa cunoasca foarte bine produsele pe care urmeaza sa le cumpere. Piata supravegherii video este una cat se poate de bogata, iar diversitatea de produse este foarte mare. Elementul principal, camera de supraveghere, poate sa fie gasit in doua variante principale : camere de supraveghere IP si camere de supraveghere analog. 

Alegerea tehnologiei poate sa fie o problema destul de mare in cazul in care nu cunosti cu exactitate care sunt nevoile pe care le ai si nu cunosti proprietatile fiecarei camere in parte. Din acest motiv, vom incerca sa elucidam misterul si sa descoperim care sunt camerele de supraveghere cu adevarat potrivite pentru tine.

La o comparatie intre cele doua tipuri de camere, descoperim urmatoarele diferente:

  • Rezolutia. In cazul camerelor IP, rezolutia depaseste cu usurinta 1000 000 de pixeli. Camerele analog in schimb, au rezolutii mult mai mici, care nu depasesc 345000 de pixeli. Asadar, daca iti doresti calitate si vrei camere de supraveghere destinate recunoasterii faciale, atunci cele IP sunt cele mai potrivite.
  • Modul de alimentare. In cazul camerelor IP, exista posibilitatea de alimentare POE, ceea ce duce la un necesar scazut de camere. In cazul camerelor analog, este nevoie de mai multe cabluri pentru functionarea corecta a sistemului. 
  • Flexibilitatea de vizionare. Camerele IPofera posibilitatea de a viziona imaginile pe care le filmeaza din orice loc in lume. Nu acelasi lucru se poate spune si despre camerele de supraveghere analog, care au unele restrictii in acest sens, transmitand imaginea doar la nivel local.

De ce sa achizitionezi camere analog?

Costul este principalul argument care ar putea sa te faca sa iei decizia de a achizitiona camere analog.  De asemenea, varietatea de modele poate sa reprezinte si ea un argument. Un alt motiv pentru a achizitiona camere analog este faptul ca au o compatibilitate superioara si se potrivesc mult mai usor la un sistem de supraveghere instalat deja. Din pacate, rezolutia lor este destul de mica iar flexibilitatea, in ceea ce priveste instalarea, poate sa nu fie chiar cea dorita.

De ce sa achizitionezi camere IP?

In ceea ce priveste camerele IP, punctele forte sunt, evident, rezolutia superioara, posibilitatea de a urmari camera de la mare distanta ( Chiar daca te afli la mii de km distanta, poti urmari camerele de supraveghere fara niciun fel de probleme )si eliminarea numeroaselor cabluri necesare in cazul camerelor analog. In ceea ce priveste contra argumentele, sensibilitatea scazuta a camerelor IP pe timp de noapte sau costurile destul de mari, iti pot indrepta atentia spre varianta analog.