fbpx

Camere de supraveghere pe care le poti alege pentru sistemul tau de supraveghere

Daca tii la banii tai, este bine sa stii ce sa cumperi atunci cand te hotarasti sa faci o noua achizitie. Acest lucru este cu atat mai important cu cat achizitia tine de securitatea ta. Asadar, atunci cand ai de cumparat un sistem de supraveghere video, trebuie sa cunosti foarte bine tipul de camere pe care le poti achizitiona. Evident, sunt importante toate celelalte componente ale sistemului, insa vom starui putin asupra camerelor de supraveghere.

Care sunt tipurile de camere de supraveghere pentru care poti opta?

  • camere supraveghere video exterior si interior. Este important sa tii cont de destinatia camerei de supraveghere pe care o alegi. Un sistem de supraveghere video poate sa contina atat camere de supraveghere de exterior, cat si camere de supraveghere de interior. Diferentele dintre cele doua tipuri de camere sunt destul de mari. Cele de exterior sunt construite in asa fel incat sa reziste la intemperii si la temperaturi extreme, in timp ce camerele de interior acorda o mult mai mare atentie tipului de lentila pe care il folosesc sau micilor detalii. In cazuri extreme, poti folosi si camere clasice de interior pentru exterior, insa acestea trebuie sa fie intr-o carcasa termostatata si impermeabila.

  • Camere de supraveghere PTZ. Sunt camere extrem de flexibile, care pot fi constrolate cu usurinta de la distanta. Acestea se pot misca pe verticala si pe orizontala si pot obtine un zoom, pe care il controlezi tot tu.

  • Camere de supraveghere cu infrarosu. Sunt camere compacte, dotate cu iluminator infrarosu. Acestea sunt destinate camerelor intunecate sau filmarii pe timp de noapte. De regula, camerele cu infrarosu sunt echipate cu lentila fixa si cu carcasa. Acestea pot fi folosite atat la interior, cat si la exterior, insa este bine sa se tina cont de detaliile de rezistenta.

  • Camerele de supraveghere discrete. Sunt camerele de supraveghere ascunse, destinate filmarii in zonele in care nu doresti sa se stie ca se filmeaza. Trebuie sa ai mare grija, deoarece nu trebuie sa instalezi astfel de camere in locuri care ar putea sa aiba conotatii legale.

De asemenea, pe piata vei putea gasi si camere de tip glont, pentru locatiile unde designul este foarte important sau unde pur si simplu nu exista spatiu pentru camere mai mari, dar si camere de tip dome, potrivite pentru montarea pe tavan. Este foarte important sa stii cu exactitate care sunt tipurile de camere de care ai nevoie si sa gasesti solutiile cele mai bune, care sa iti ofere eficienta maxima.