Caldura eficienta pentru necuvantatoare

3 iulie 2014
Autor:
Zoom-Biz

Animalele din ferme pot beneficia de un mediu eficient incalzit si indispensabil in cresterea si dezvoltarea lor armonioasa. Sistemele de incalzire prin pardoseala a unitatilor fermiere au fost special adaptate pentru nevoile acestei branse. S-a dovedit ca puii animalelor crescute beneficiind de acest avantaj al incalzirii prin podea au crescut de 2 ori mai repede si armonios fata de cei crescuti in conditii mai reci.

Senzorii pentru incalzire sunt plasati dedesubtul suprafetei podelei pentru a regla si mentine temperatura optima. Fermierii salveaza astfel o suma destul de considerabila din factura la energie electrica asta deoarece acest sistem foloseste a 3 a parte din puterea de consum, http://www.amass.ro/.

Imediat dupa nastere, purceii au nevoie de o temperatura ambianta de aproximativ 30 °C, care in urmatoarele 4 saptamani, va fi redusa treptat pana la aproximativ 18 °C. Cum se poate realiza acest lucru fara sisteme de reglare automata a temperaturii ? In fermele agricole starea sanatatii atat a pucelusilor cat si a pasarilor depinde, printre altele, si de temperatura pardoselii. Incalzirea podelei reduce gradul de imbolnavire in fermele avicole Solutia ideala pe care o au la indemana fermele avicole este montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala cu cabluri electrice de incalzire AMScable. Prin uniformizarea temperaturii la nivelul podelei, fara a incalzi intreaga cladire, se va reduce considerabil consumul de energie, ceea ce isi doreste fiecare fermier.

Printre avantaje se numara si asigurarea unui mediu mai curat si mai uscat pentru pui, ceea ce s-a dovedit ca influenteaza considerabil sanatatea puilor si elimina obiceiul acestora de a se ciuguli reciproc. Toti acestia reprezinta elemente care sunt importante pentru reducerea gradului de imbolnavire, ceea ce isi doreste fiecare fermier. Alte avantaje sunt ca puii de purcei sau pasari cresc mai rapid, se mareste rata de supravietuire a acestora, caldura este mentinuta la nivelul podelei, se inregistreaza un consum mai mic de energie decat in cazul incalzirii aerului.

In plus, prin uscarea rapida a dejectiilor animalelor, se obtine de fapt curatarea podelei usor si rapid, care este o actiune imperios necesara la inlocuirea loturilor de pui proaspat eclozati. Datorită încălzirii, în timpul sezonului rece, poate scădea în mod semnificativ mortalitatea la efectivele de animale tinere şi păsări. Se imbunătăţeşte digestia si starea generală de sănătate, creşterea în greutate este mai rapidă, se reduce consumul de hrană. Insa si odată cu înaintarea în vârstă a animalelor, se recomandă schimbarea temperaturii (de la o temperatură înaltă la o temperatură mai scăzută). Încălzitoarele electrice permit automatizarea totală, astfel, se poate menţine temperatura necesară în zona în care se află animale tinere.

Durata de viata a sistemelor este aceeasi cu durata de viata a patului cald in care se monteaza. Este bine cunoscut ca pasarile au in general o temperatura corporala mult mai mare decat a oamenilor. Puii de gaina nu fac exceptie, temperaturile mai inalte asigurand un ritm de crestere mult accelerat si o rezistenta sporita la boli. Este foarte dificil de asigurat o temperatura ridicata si aerisire corespunzatoare folosind sisteme de incalzire clasice in fermele de pui. Insa incalzirea prin pardoseala, pe langa faptul ca ofera un control perfect al temperaturii si a distributiei ei intr-un spatiu larg, poate aduce chiar economii semnificative in ceea ce priveste costurile de incalzire, tocmai din cauza acestei eficiente remarcabile, http://www.amass.ro/zootehnie.html.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram