Calatoriile de iarna ale romanilor: Atena Amsterdam si Berlin – pe itinerariul romanilor suma medie platita pentru un bilet – 261

Atena, Amsterdam si Berlin – pe primele trei locuri in preferintele romanilor atunci cand vine vorba de calatoriile vacantei de iarna

In 2014, calatoriile romanilor cu ocazia vacantei de iarna au ca principale destinatii Atena, Amsterdam si Berlin. Destinatiile de Craciun care se claseaza pe locurile urmatoare sunt Milano (Italia), Algiers (Algeria), Colombo (Sri Lanka), Dublin (Irlanda), dar si Gothenburg (Suedia), Hamburg (Germania) sau Helsinki (Finlanda).

Topul preferintelor romanilor pentru 2014 atunci cand vine vorba de vacantele din perioada sarbatorilor de iarna include si principalele trei destinatii ale anului trecut. Cu toate acestea, clasamentul anului trecut avea o configuratie diferita si includea Copenhaga, Bruxelles, Paris, Stockholm, Frankfurt, Londra si Zurich.

Atunci cand vine vorba de alte piete unde tripsta deruleaza operatiuni, destinatiile pentru Craciun si Anul Nou ale grecilor sunt Londra, Istanbul si Paris, rusii merg la Berlin, Viena si Roma, in timp ce polonezii prefer Atena, Paris si Roma

Calatoriile pentru sezonul sarbatorilor de iarna – rezervate in principal de femei cu varste de 25-30 de ani

Romancele sunt cele responsabile pentru rezervarea calatoriilor din perioada sarbatorilor de iarna, datele tripsta indicand ca femeile au fost cele care au facut cele mai multe rezervari pentru aceasta perioada.

Un sfert (25%) din rezervarile pentru vacantele de iarna realizate prin intermediul tripsta au fost facute de tineri cu varsta de 24-30 de ani, pe locurile urmatoare in topul celor mai multe rezervari fiind persoanele cu varste de 30-35 si 20-25 de ani (fiecare categorie fiind responsabila pentru 20% dintre rezervari), urmate de segmentul 35-40 de ani (13%).

Romanii cu varste de 40-45 si 45-50 de ani nu par foarte interesati sa rezerve calatorii pentru vacanta de iarna, ei generand doar 5% din totalul rezervarilor pentru aceasta perioada, in timp ce persoanele cu varste de 60-65 sunt responsabile pentru 7% din rezervari, la fel de multe cat au generat, impreuna, grupele de varsta 40-45, 45-50 si 10-15 ani.

Calatoriile de iarna: rezervate cu saptamani inaintea plecarii, la un pret mediu de 261 de euro pentru un bilet de avion

Romanii pleaca in vacanta de iarna de obicei in jurul datei de 19 decembrie si se intorc abia in anul urmator, pe 5 ianuarie. Anul acesta, romanii si-au rezervat zborurile pentru vacantele de Craciun si Anul nou cu 9-17 saptamani inainte de data plecarii.

Cu toate ca destinatiile si preturile biletelor sunt variate, calatorii romani au platit anul acesta, pentru a se putea bucura de sarbatorile de iarna in strainatate, un pret mediu de 261 de euro pentru un bilet de avion, cu patru euro mai putin decat in 2013 (265 de euro). In 2014, la fel ca si anul trecut, suma medie (261 de euro) platita de romani pentru un bilet de avion a continuat sa fie mai mica decat cea platita de polonezi (325 euro), greci (371 euro) si rusi (389 euro).

In 2013, cel mai ieftin zbor pentru vacanta de iarna era catre Munchen si costa 127 de euro anul acesta, cel mai ieftin bilet rezervat pentru aceeasi perioada este catre Istanbul si costa cu 20 de euro mai putin (107 euro). La polul opus, cel mai scump bilet pentru vacanta de Craciun si Anul Nou a fost, anul trecut, pe ruta Osaka-Bucuresti si a costat 1.654 de euro; anul acesta, cel mai scump bilet a fost rezervat pe ruta Geneva – Bucuresti, pentru 607 euro.

Tarom – principala companie aeriana aleasa de romani pentru a ajunge la destinatiile de vacanta pentru Craciun si Anul Nou

Atunci cand zboara de Craciun si Anul Nou, majoritatea romanilor apeleaza la companiile aeriene consecrate si doar o cincime dintre ei (21%) zboara cu operatori de zboruri low-cost.
Potrivit datelor tripsta, Tarom a fost compania preferata de 13% dintre romanii care si-au rezervat calatoriile pentru Craciun si Anul Nou prin intermediul tripsta; in ordinea preferintelor, pe locurile urmatoare s-au aflat Aegean Airlines si KLM (fiecare 10%). De asemenea, romanii au mai ales sa zboare si cu Air Berlin, Air Serbia, easyJet, Hahn Air, Ryanair, SAS si Wizzair.

Despre Tripsta

Tripsta este o agentie de turism online inovativa, cu operatiuni in 39 de tari. Prin intermediul website-urilor sale, Tripsta le pune la dispozitie calatorilor zboruri ieftine si asigurari de calatorie in intreaga lume. Totul a inceput in 2005, cu lansarea Travelplanet24, divizia elena a tripsta, cand CEO & Co-fondatorul, Philipp Brinkmann, & Co-Fondatorul Kristof Keim, au decis sa dezvolte un sistem de rezervari online si aplicatii web innovative pe piata de nisa a calatoriilor online dinGrecia. La inceputul lui 2010, Travelplanet24 a luat decizia strategica de a intra pe noi piete europene prin brandul Tripsta. De atunci, Tripsta a pus accentul pe brand building, inovatie, tehnologie si expansiune.

[1] Datele se refera la rezervarile realizate de calatorii romani prin intermediul tripsta pana la data de 4 noiembrie 2014. Informatiile iau în calcul calatoriile tur-retur din perioada 19 decembrie 2014 – 7 ianuarie 2015