Caderea parului : Cauze si Remedii eficiente

12 septembrie 2020
Autor:
SEO MEDIA MARKETING SRL

Caderea parului este o problema care afecteaza in egala masura atat femeile, cat si barbatii. Poate pentru o femeie, aceasta problema este privita cu mai multa seriozitate, intrucat trebuie sa recunoastem ca un par bogat si sanatos reprezinta un atuu important. Conform cercetarilor, imaginea noastra in ansamblu este strans legata de modul in care parul nostru arata, iar acesta reprezinta un real motiv de stres pentru orice femeie.

In medie, pe suprafata scalpului, avem in jur de 100.000 de fire. Fiecare folicul produce un singur fir de par care creste aproximativ un centimetru pe luna. Dupa 2-6 ani, cresterea parului stagneaza, dupa care va cadea. Ulterior, va fi inlocuit cu alt fir de par si ciclul de reia. In orice moment, in proportie de 85% din par va creste, iar restul de 15% este in faza de stagnare.

O persoana obisnuita, fara probleme de cadere a parului, pierde in medie pe zi intre 50 si 100 de fire. Fie ca va dati seama sau nu de acest lucru, chiar se intampla. Acesta le poti gasi pe haine, in peria de par sau chiar pe podea. Atunci cand spalati parul, este normala sa cada ceva mai mult. Insa, in momentul in care problema devine deranjanta si observati o cadere excesiva a parului, mult mai mult decat inainte, ar trebui sa va puneti semne de intrebare.

Cauzele caderii parului pot fi multiple, insa printre cele mai intalnite sunt:

  • Alopecia : determina caderea parului in cantitati semnificative, iar principalul resposanbil este sistemul imunitar al organismului care ataca in mod gresit foliculii de par. In general, daunele nu sunt permanente, ci pe o perioada determinata de timp. In cazurile cele mai grave, dar si rare, se poate pierde total parul de pe scalp si de pe corp.
  • Impetigo : herpesul afecteaza scalpul, determinand senzatie de mancarime, iar zonele afectate vor fi inflamate, rosii si solzoase. Ciuperca se transmite prin contact direct cu bolnavul.
  • Nasterea : este o situatie extrem de des intalnita si este cauzata de faptul ca pe timpul sarcinii firele de par stagneaza datorita nivelului ridicat de hormoni. Ulterior, dupa nastere hormonii revin la normal si conduc la caderea excesiva a parului.
  • Pilula contraceptiva : caderea parului poate fi un efect secundar al administrarii pilulelor contraceptive. In unele situatii, va puteti confrunta cu pierderea parului cand nu mai este administrata pastila.
  • Dietele severe : conduc la deficite in organism, iar acestea automat vor determina caderea parului.
  • Coafurile stranse : daca obisnuiti sa purtati parul strans in coada sau coc, nu veti face altceva decat sa stresati radacina firului de par si sa iritati scalpul, conducand astfel la cederea parului.
  • Stresul : este o cauza foarte des inalnita putand fi declansat de probleme emotionale, boli grave, interventii chirurgicale majore, pierderi de sange, traume si asa mai departe.
  • Carenta unor vitamine sau minerale: aici este vorba despre carenta de fier, lipsa proteinelor, deficitul de zinc, vitamina B12.

Pentru a determina remediile impotriva caderii parului potrivite pentru tine, primul lucru recomandat este sa iti faci analizele periodice. Daca se confirma faptul ca nu exista probleme medicale serioase care sa conduca la pierderea parului (alopecie, afectiuni ale scalpului si asa mai departe), exista mai multe remedii la care poti apela si care au avut eficienta in randul mai multor persoane. In mod cert, este datoria ta sa descoperi care dintre aceste produse functioneaza cel mai bine la tine, pentru ca suntem diferiti si ca atare si efectele difera de la o persoana la alta.

Ideal ar fi sa tratezi problema atat din interior, cat si din exterior.

O prima varianta de tratament poate fi suplimentul alimentar Forcapil care vine cu doua optiuni: Forcapil pentru par si unghii si Forcapil Hair activ. Mai mult detalii despre diferentele dintre cele doua variante si modul in care trebuie administrate gasesti aici: https://www.parericosmetice.ro/forcapil-hair-activ-vs-forcapil-par-si-unghii/. Acestea au la baza complex de vitamine care vor completa eficient deficientele pe care le ai in organism.

Un alt tratament cu o eficienta foarte buna care, de aceasta data, se aplica la nivelul scalpului sunt fiolele Crescina. Exista mai multe variante cu contratii diferite, in functie de stadiul in care te afli si gravitatea problemei. Despre acestea poti afla mai multe detalii aici: https://www.parericosmetice.ro/crescina-labo-fiole/.

Multe femei sunt interesate si de sampoane anticadere, iar o varianta buna este reprezentanta de tratamentul de la Regivero despre care poti citi mai multe aici: https://www.parericosmetice.ro/regivero-tratament-impotriva-caderii-parului/.

De asemenea, in materie de sampoane, de-a lungul timpului, au primit feedback-uri foarte bune Alpecin, Ducray Anaphase sau Rene Furterer. Poti afla aici mai multe detalii despre ele, dar si alte recomandari de sampoane care au oferit un randament bun: https://www.parericosmetice.ro/cel-mai-bun-sampon-anticadere/.

Indiferent de produsul pe care il alegi sau schema de tratament pe care vrei sa o urmezi, este important sa tratezi problema atat la interior, cat si la exterior. Insa, inainte de toate asigura-te ca problema caderii parului nu are o cauza de ordin medical si nu astepta prea mult timp pana sa actionezi. Caderea parului poate fi combatuta cu succes cu produsele potrivite, depinde doar de tine sa descoperi ceea ce ti se potriveste. Nu este o regula generala si nu exista produs universal eficient pentru toata lumea, de aceea, fiecare recomandare primita sau orice produs despre care ai auzit numai pareri bune sau contradictorii, trebuie testat pe pielea ta pentru a vedea intr-adevar efectul pe care tie ti-l ofera. La fel cum ai grija de alte parti ale corpului, nu neglija parul si nu astepta ca problema sa treaca de la sine. De cele mai multe ori nu trece fara un tratament potrivit, de aceea, este esential sa actionezi la timp.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram