Cablu de Ethernet cu 10 GBit s rezistent la torsiune pentru Industria 4 0

29 august 2017

Ambele cabluri ating viteza categoriei Cat.7, 10 GBit/s , in domeniul frecventelor de pana la 600 MHz. Aceste caracteristici fac aceste produse foarte atractive pentru aplicatiile din segmentul robotilor si a masinariilor industriale, acolo unde pachete mari de date trebuie transferate, de exemplu, in cazul senzorilor sau a camerelor video, ceea ce reprezinta cerintele cheie in cadrul conceptului de “Internet al Lucrurilor”. Ambele cabluri au mantaua exterioara realizata din poliuretan robust mecanic , fara halogeni. Structura interna difera datorita proprietatilor pentru care sunt proiectate.

ETHERLINE® TORSION Cat. 7 este primul cablu de date din lume rezistent la torsiune, destinat protocolului PROFINET si conform cu Cat. 7. Poate fi torsionat cu 180° in ambele directii, pe o lungime de 1m, pentru cel putin 5 milioane de cicluri. Cablul nu contine nici un filer iar conductorii sunt mentinuti pe pozitiile lor precise cu ajutorul unei cruci separatoare din polietilena, ceea ce conduce la o asamblare mult mai usoara a cablului. In cursul proiectarii specialistii Lapp au impus ca toleranta impedantei caracteristice sa fie de doar ±5% fata de toleranta de ±15% impusa de standardele in vigoare. Acest fapt imbunatateste proprietatile de transfer de date chiar si acolo unde distantele sunt scurte. Cablul este agrementat conform UL CMX, astfel incat poate fi folosit pe piata americana in aplicatiile din afara dulapurilor electrice.

ETHERLINE® Flex Cat. 7 este agrementat conform AWM Style si astfel este utilizabil in aplicatiile destinate pietei americane, in interiorul dulapurilor electrice. Este flexibil chiar daca nu a fost proiectat pentru miscari repetitive. Datorita diametrului exterior redus de numai 6,4 mm si a razei minime de indoire de doar 4 x diametrul exterior, acest cablu este ideal acolo unde cablarea dulapului electric este restrictionata de spatiul disponibil. ETHERLINE® Cat. 7 FLEX poate fi pozat fara restrictii langa cabluri cu nivelul de tensiune de 1000 V fara a fi nevoie de separatori mecanici de protectie si chiar si in aceste conditii nu exista nici un pericol de interferente electromagnetice.

Aceste cabluri si multe alte produse inovatoare pot fi gasite la standul Lapp (A1) a expozitiei
de la IEAS 2017.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram