Cabina unui sofer de tir – ce sa contina si cum isi mentin curatenia?

Stim cu totii ca viata de sofer de camion nu este deloc usoara, mai ales ca acolo isi petrec mai bine de jumatate de an, pe drumuri, doar pentru ca familia sa se bucure de un trai mai bun. Cu atatea zile petrecute pe sosele, este evident ca soferii investesc in confortul lor, creandu-si “casa departe de acasa”.

De la masute, la lazi frigorifice, cafetiere, covorase sau perdele, toate isi aduc aportul in odihna si relaxarea atat de necesara a conducatorului auto. Dar cum piata este saturata de o multime de accesorii de interior pentru camioane, la ce trebuie sa fie atenti soferii atunci cand dau o comanda?

In cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre motivele pentru care calitatea ar trebui sa prelaveze in luarea deciziei de cumparare, mai ales ca produsele realizate necorespunzator pot provoca alergii, astm si iritatii ale pielii.

Husele de scaun din piele ecologica

Desi pretul este mai mare decat in cazul celor realizate din materiale sintetice, husele de scaun din piele au doua avantaje: primul, permit incalzirea mai rapida a scaunelor pe timp de iarna, iar cel de-al doilea, pe timpul verii, permit eliminarea transpiratiei.

Datorita materialelor din care sunt create, aceste huse nu permit acumularea de acarieni si praf. Astfel, daca ai muncit o zi intreaga pentru a descarca un transport care provoca praf, cu siguranta alergenii vor sta departe de tine.

Mesele de cabina din piele ecologica

Pentru mai mult confort, soferii de camion opteaza pentru mesele de camion pe care sa isi depoziteze lucrurile personale, telefonul sau laptopul. Desi pe piata vei gasi diverse huse antialunecare, realizate din materiale sintetice, mai bine opteaza pentru mesele de cabina tapisate cu piele.

Acestea se curata foarte usor, nu fac praf atunci cand sunt sterse si nici nu necesita solutii speciale de curatare, care pot contine substante chimice daunatoare tie si mediului inconjurator.

Covorasele din piele ecologica

Covorasele realizate din materiale sintetice, dar si cele din cauciuc, retin mult mai bine acarienii, fapt ce poate produce probleme respiratorii. Desi acelea sunt mai ieftine decat modelele realizate din piele, cele din urma au avantajul ca, odata scuturate, nu emana praf. In plus, acestea sunt si mai durabile, sunt rezistente la uzura, praf, noroi si apa, iar atunci cand se murdaresc se pot sterge usor doar cu o carpa umeda.

Solutiile si substantele de curatenie a accesoriilor si sistemelor de ventilatie

De cele mai multe ori, schimbarea filtrului de particule nu este suficient, pentru ca pe diversele garnituri se tot adauga straturi de praf, acarieni si substante care pot cauza diverse infectii respiratorii.

De aceea, pe cat posibil, atunci cand ai timp, opteaza pentru curatarea manuala a acestora, cu produse dedicate, ce nu contin sulfiti, clor sau alte substante daunatoare tie si mediului inconjurator.

Spre exemplu, in cazul accesoriilor din piele naturala sau sintetica, opteaza pentru solutii incolore, care nu contin parfum sau alcool. Se stie ca alcoolul metilic este cel care nu doar cauzeaza sistemului respirator, cat si creierului, multe persoane care l-au folosit simtindu-se ametiti sau chiar lesinand.

Pe TruckMagia, spre exemplu, vei gasi o gama larga de solutii de curatare pentru maini, aer conditionat si sisteme de ventilatie, lavete special concepute pentru a capta mult mai bine praful, alergenii si acarienii, astfel incat sa nu iti pui sanatatea in pericol.