Butoiul de vin – soluție inteligentă de depozitare a lichidelor

Într-o țară în care mare parte din suprafață este cultivată cu viță de vie, butoaiele de vin reprezintă o necesitate. Fie că este vorba despre depozitarea vinului din gospodăriile individuale, fie că este în folosul asociațiilor de cultivatori, aceste recipiente sunt la mare căutare. Dacă deții butoaie vin de calitate (pe https://legotank.ro/produse/butoaie-vin/ găsești opțiuni de depozitare cu prețuri super accesibile), cu siguranță că recolta ta de struguri se va transforma într-un vin superior, cu un gust desăvârșit.

Butoiul de vin din propilenă, între cel din material lemnos și damigeana din sticlă

Materialul din care este confecționat butoiul pentru vin influențează rezultatul pe termen lung. Gospodarii care țin ca derularea întregii proceduri de procesare a vinului (fermentare, maturare, depozitare) să aibă loc în același recipient vor folosi un butoi tradițional, din lemn. Ceea ce înseamnă costuri destul de ridicate, având în vedere materialul, confecționarea și mai ales, lipsa unor dogari de calitate.

Cei care vor o soluție mai practică, își îndreaptă atenția către damigenele din sticlă, cărora le montează dispozitive speciale de fermentare. Acestea sunt compacte, pot fi stocate în diverse spații, iar la nivel de costuri ies foarte bine pentru beneficiar.

Riscul de spargere este destul de ridicat, așa că, genul acesta de recipient de stocare nu este unul foarte sigur. Așa că, gospodării din zonele viticole aleg o soluție mult mai utilă, care combină avantajele oferite de celelalte două tipuri de butoaie:

  • Butoiul de vin confecționat din polipropilenă oferă multiple posibilități de stocare a lichidelor, nu doar a vinului (poate fi folosit atât pentru băuturi spirtoase, dar și pentru lichide de natură alimentară);
  • Nu influențează sub nicio formă calitatea lichidului stocat, păstrându-i acestuia toate proprietățile neafectate de mediul de depozitare (vinul își păstrează savoarea, culoarea, mirosul și toate celelalte proprietăți care îi conferă unicitate);
  • Un butoi confecționat din polipropilenă dispune de un nivel de anduranță crescută (ce poate ajunge până la zece ani);
  • Poate fi ușor de curățat (ceea ce nu se întâmplă în cazul unui butoi tradițional, din lemn) și este mult mai sigur în privința rezistenței la șocuri (spre deosebire de damigenele din sticlă);
  • Este ideal pentru stocarea pe durată determinată (maxim 12 luni), interval în care vinul poate fi consumat la același nivel calitativ.

În privința costurilor, butoiul de vin din polipropilenă se distanțează în mod clar de celelalte opțiuni, datorită prețului care este cel mai scăzut. Combinat cu toate celelalte caracteristici rezultă că un butoi pentru vin, care este confecționat din polipropilenă, se recomandă ca fiind o soluție inteligentă pentru cei care apreciază la maxim această licoare.

Pe Legotank.ro găsești mai multe variante de butoaie vin, în funcție de necesitate, cu capacitate de la 100 l până la 500 l, dar și rezervoare apă sau fose septice.