fbpx

Bursele Fulbright Student pentru programe de studii postuniversitare in Statele Unite ale Americii

Bursele Fulbright Student se adreseaza absolventilor romani cu studii de licenta sau de masterat precum si doctoranzilor, din universtitati de stat si private acreditate. Aplicantii pot candida pentru burse de masterat sau de cercetare (non-degree) in orice domeniu, cu exceptia medicinei clinice. Data limita pentru depunerea candidaturii de concurs este 13 mai 2013.

Aplicantii la bursa Fulbright Student trebuie sa detina o diploma de licenta, sa cunoasca limba engleza si sa aiba cetatenie romana. Sunt eligibili si studentii in an final de studiu, care vor sustine examenul de licenta pana in septembrie, 2013.

La inscrierea in concurs, aplicantii vor depune un formular online, diploma de licenta (sau adeverinta de la facultate), foi matricole, impreuna cu traducerile acestora, si trei scrisori de recomandare. In primele etape ale competitiei, diploma/adeverinta, foile matricole si traducerile acestora sunt acceptate ca documente scanate, incarcate direct in aplicatia de concurs.

Bursa acopera costurile unui an academic, in limitele bugetului alocat, şi include transportul international, taxele de scolarizare, asigurare de sanatate, un stipendiu lunar si o alocatie pentru carti si materiale educationale.

Candidatii care se inscriu in competitie nu trebuie sa fie admisi in prealabil intr-un program de studiu/cercetare in Statele Unite. Admiterea si afilierea la universitatile americane se deruleaza ca parte a programului Fulbright Student Award.

Rezultatele testelor TOEFL si GRE sau GMAT nu sunt obligatorii la momentul inscrierii in competitie. Finalistii romani nominalizati la bursele Fulbright Student vor beneficia de vouchere pentru sustinerea testelor.