Bugetele multinationalei Caussade Semences Est Europa sunt gestionate cu solutia CPM de la Senior Software

Infiintata in 2009, Caussade Semences Est Europa SRL face parte din grupul de origine franceza Caussade Semences si se ocupa de coordonarea filialelor din estul Europei: Romania, Ungaria, Bulgaria si Moldova. Compania are ca activitati principale dezvoltarea, testarea, multiplicarea si comercializarea semintelor Caussade Semences. Din dorinta de a creste eficienta si de a imbunatati procesele interne, managerii au implementat solutia CPM de la Senior Software.

„Ne-am dorit ca solutia software aleasa sa fie multi-societate, sa fie customizabila – astfel incat sa ne permita sa pastram formatul cu care angajatii erau deja obisnuiti, si sa faciliteze centralizarea si afisarea datelor intr-un mod cat mai simplu de utilizat si interpretat. Mai mult decat atat, era necesar ca aceasta sa permita preluarea datelor din alte sisteme informatice utilizate in companie si eliminarea tranzactiilor intercompany, astfel incat sa putem obtine o viziune realista a profitabilitatii companiei si filialelor. Avand in vedere toate aceste criterii, am implementat solutia CPM de la Senior Software intrucat raspundea cel mai bine necesitatilor noastre.”, a declarat doamna Monica Crivatu – Director Operatiuni Caussade Semences Est Europa.

Inainte de implementarea solutiei CPM de la Senior Software procesul de bugetare din cadrul companiei se realiza in Excel, la nivelul fiecareia dintre cele 5 filiale ale grupului Caussade Semences Est Europa. Bugetele erau realizate de catre sefii de departamente si filiale si trimise catre directorul financiar, responsabil cu centralizarea acestora si realizarea, pe baza lor, a bugetului la nivel de grup. Pentru ca fiecare dintre aceste filiale avea propriul fisier cu mai multe foi de calcul si formule, consolidarea era ingreunata datorita dimensiunii mari a documentului final, care facea ca riscul de aparitie a erorilor sa fie foarte ridicat.

„Intocmirea bugetului era un proces laborios deoarece durata de centralizare, modificare si validare era de cel putin o luna si jumatate. De asemenea, comunicarea cu toate filialele si toate departamentele ducea la aparitia multor variante de buget si in final fiecare isi avea propria versiune. Unul dintre motivele care au contribuit decisiv la decizia de implementare a sistemului CPM a fost nevoia de a avea aceleasi date si de a discuta despre aceleasi cifre.”, a declarat doamna Monica Crivatu – Director Operatiuni Caussade Semences Est Europa.

Sistemul CPM i-a permis companiei Caussade Semences Est Europa colectarea automata a datelor din toate sistemele si bazele de date utilizate intern si aducerea lor intr-un format unitar, usor de interpretat. In prezent, managerii celor 5 filiale isi realizeaza bugetele in cadrul aceluiasi sistem, de unde se poate obtine cu usurinta bugetul consolidat al intregului grup. Fiind extrem de usor de folosit, chiar si de catre un utilizator care nu detine cunostinte de programare, solutia CPM a permis scaderea timpului dedicat obtinerii rapoartelor necesare procesului de bugetare.

„Solutia CPM imbunatateste vizibil modul de lucru, creste eficienta, reduce erorile, reduce timpul alocat bugetarii si cel mai important, permite afisarea datelor intr-un format usor de interpretat, prin urmare recomand oricarui manager o astfel de solutie.”, a adaugat doamna Monica Crivatu.

Caussade Semences are o experienta de peste 50 de ani, iar portofoliul companiei este unul foarte generos, numarand 50 de specii de cultura care se comercializeaza in peste 34 de tari de pe toate continentele lumii. In anul 2010, sub coordonarea filialei din Romania au fost deschise filiale in Bulgaria si Ungaria si s-a inceput o colaborare cu un distribuitor pentru Republica Moldova. In prezent grupul Caussade Semences Est Europa vizeaza cresterea cotei de piata, testarea si aducerea de produse cat mai adaptate conditiilor climatice din estul Europei, cresterea eficacitatii in interiorul grupului, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite fermierilor.

Despre CPM:
CPM (Corporate Performance Management) este o solutie software de management al performantei companiei care optimizeaza procesele decizionale ale afacerii. Aceasta combina elementele de planificare si control al performantei companiei cu cele de Business Intelligence, principalele sale functionalitati fiind:

• Bugetarea, planificarea si prognoza;
• Analiza profitabilitatii;
• Managementul strategiei;
• Consolidare financiara;
• Raportare;
• Analiza;
• Dashboard-uri;
• Scorecard-uri si harti strategice.

Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori de pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: ERP, BI, CRM, SFA, SCM, CPM, E-commerce, APS si MES.
Printre clientii Senior Software se numara si:
Porsche Romania, ArcelorMittal Galati, Croco, Walmark Romania, Baneasa, Duraziv, Herlitz Romania, Sano Vita, Ocean Fish, Phoenix Contact, Dacia Plant, Formens, Fares Trading, Dinamic 92 Distribution, Prutul, Prodal 94, Caussade Semences Est Europa, Tonis Trade, Raureni, Agroland, Mirano, Apiland, Heinrig Distribution, Roma..nia, Sipex Company, Regency Company, Consolight, Multibond Dural, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Baltic Invest CEE, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Sentia, DDS Group, Vitacom Electronics, Cord Impex, Duo Distributie etc.