fbpx

Bucură-te de traverse de calitate alături de Pamirco!

traverse de cale ferata Pamirco

Traversele de cale ferată sunt o adevărată minunăție. De ce? Deoarece pe lângă rolul lor clasic de utilizare în cadrul infrastructurii feroviare, ele pot fi utilizate și în gospodărie sau într-o multitudine de alte locuri drept decorațiune. În acest articol vom vorbi despre tot cea ce înseamnă railway sleepers, unde pot fi utilizate și alte detalii despre ele. Rămâi cu noi și află totul despre traverse de cale ferată!

Fabricarea traverselor de cale ferată

Pentru început, trebuie să știi că traversele de cale ferată pot fi de mai multe feluri, și anume:

 • traverse de cale ferată din lemn de esență tare
 • traverse de cale ferată din lemn de esență moale
 • traverse de cale ferată din beton armat
 • traverse de cale ferată din beton precomprimat
 • traverse de cale ferată din oțel.

Fabrica Pamirco Mănpștiur este o fabrică care se ocupă cu prelucrarea lemnului. În cadrul fabricii noastre ne ocupăm de fabricarea traverselor din lemn de esență tare. Lemnul de esență tare utilizat de noi este lemn de fag și de stejar. Înainte de a ajunge ca produs finit, lemnul trece printr-o multitudine de teste de calitate și de procese menite să îi confere rezistență în timp.

În urma proceselor prin care trece lemnul, se asigură calitatea pentru un timp cât mai îndelungat. Astfel, traversele din lemn vor rezista cu brio în timp și nu se vor degrada în prezența diverșilor factori externi. În cele ce urmează vom vorbi despre tipurile de traverse și despre procesele prin care trece lemnul pentru a putea deveni produs final.

Prelucrarea lemnului pentru a obține traverse de cale ferată

În fabrica noastră există numeroase procese prin care trece lemnul, dar 3 dintre ele sunt extrem de importante. Astfel avem:

 • Procesul de impregnare – care în cadrul fabricii Pamirco se realiează cu creozot. Creozotul de cărbune, mai exact de huilă este o substanță care este introdusă în lemn prin presiune și are rol de a proteja lemnul împotriva umezelii, formării mucegaiului, microbilor, viermilor mâncători de lemn și a multor alți factori care ar putea degrada lemnul.
 • Procesul de aburire – este menit să confere lemnului flexibilitate. În urma aburirii lemnului, acesta devine foarte flexibil, putând fi îndreptat sau îndoit după bunul plac.
 • Procesul de uscare artificială – se realizează deoarece uscarea naturală este mult mai lentă. Astfel, cu ajutorul unor uscătoare de ultimă generație se poate obține același rezultat într-un timp mult mai scurt. Acest proces ne ajută să ne mărim capacitatea de producție cu mult.

Toate procesele din fabrica noastră au loc la o capacitate foarte mare. Ne dorim ca de fiecare dată să ne onorăm comenzile într-un timp cât mai scurt posibil, așadar toate aparatele noastre au o capacitate foarte mare de prelucrare a lemnului. Astfel vom avea:

 • impregnare: 40 de m3 de lemn / 24h
 • aburire: 40 de m3 de lemn / 24h
 • uscare artificială: 300 de m3 / ciclu.

Pamirco – o companie de renume internațional

Deși la început nu am fost foarte cunoscuți pentru serviciile noastre, de-a lungul timpului am reușit să perfecționăm ceea ce avem de oferit și să devenim mai buni în ceea ce face. Astfel am ajuns să fim cunoscuți în țara noastră, și nu numai! În prezent ne mândrim cu o serie de clienți din numeroase țări, precum: Olanda, Serbia, Belgia, Turcia, Germania, Egipt și altele.

Pentru a te asigura că standaredele noastre se ridică la cele internaționale, am obținut o serie de certificate care atestă calitatea serviciilor noastre. Astfel, cele mai importante certificări pe care le-am obținut de-a lungul timpului sunt:

 • Autorizaţia de Furnizor Feroviar pentru “Traverse din lemn impregnate pentru cale ferată” şi pentru “Impregnarea traverselor din lemn pentru calea ferată, cu antiseptici uleioşi prin metoda vid – presiune”;
 • Certificatul de Omologare Tehnică Feroviară pentru produsele feroviare critice – Traverse din lemn impregnate pentru calea ferată.
 • Certificatele: SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 14001:2015, SR OHSAS 18001:2008;
 • Certificatul de Aprobare a Sistemului de Management al Calității – pentru fabricarea constituenţilor de interoperabilitate  „Traverse normale din lemn impregnate pentru calea ferată”.

Alege inteligent, alege Pamirco Mănăștiur!

Acum că știi la ce nivel se ridică standardele noastre și calitatea serviciilor noastre, te invităm să le descoperi chiar tu, devenind clientul nostru! Dacă dorești să afli mai multe informații despre ce îți putem oferi, nu ezita să ne vizitezi website-ul sau să ne conmtactezi telefonic!