Buchetele de flori au impact imediat asupra fericirii

5 august 2014

La Floraria cu Povesti ne intalnim in fiecare zi cu bucuria celor care primesc flori si acest lucru ne aduce cea mai mare satisfactie. Aproape la fel de mare ca satisfactia pe care o simtim cand primim multumiri de la cei care comanda flori de la noi. Pentru ca multumirea lor si a destinatarelor este ratiunea pentru care existam.

"Noi nu livram flori. Noi aducem emotie." - este sloganul nostru. Iar pentru cei mai sceptici, am cautat dovezi stiinfice ale efectelor pe care le pot avea florile asupra emotiilor noastre.
O echipă de cercetători* a explorat timp de 10 luni, legatura dintre primirea florilor şi satisfacţia de a trăi, într-un studiu al răspunsurilor comportamentale şi emoţionale ale participanților la primirea unui buchet de flori. Rezultatele arată că florile sunt un moderator natural și sănătos al stării de spirit.

- Florile au un impact imediat asupra fericirii. Toţi participanţii la studiu au exprimat zâmbete “adevărate” şi “entuziasmante”, la primirea florilor, arătând o plăcere extraordinară şi multă recunoştinţă. Această reacţie a fost universală, la toate grupele de vârstă.
- Florile au un efect pozitiv pe termen lung asupra stării de spirit. Concret, participanţii la studiu au raportat că simt mai puţin depresia, anxietatea şi agitaţia după ce au primit buchete de flori, bucurându-se mai mult de viaţă.
- Florile fac legăturile mai intime. Prezența buchetelor de flori a adus mai multă apropiere în familie şi cu prietenii.
- Şi nu în ultimul rând, bărbaţii au părut mai atrăgători femeilor, în prezenţa florilor.

Tot în acest studiu s-a analizat modul în care oamenii aleg locul în care să pună florile în casă. De cele mai multe ori, buchetele de flori sunt aşezate în locuri deschise către vizitatori – holuri, camere de zi, sufragerii – sugerând faptul că florile sunt un simbol al deschiderii şi ospitalităţii.

“Florile aduc emoţii pozitive şi deschid atmosfera unei încăperi, făcând-o mai primitoare.” – Dr. Jeannette Haviland-Jones

* Studiul "An Environmental Approach to Positive Emotion: Flowers" - publicat in Evolutionary Psychology,

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram