Brokerul de asigurari trebuie sa fie partenerul tau in alegerea celei mai bune polite de asigurare Cu competenta si onestitate

Brokerul de asigurare trebuie sa fie consilierul tau in Asigurari.

Persoană juridică română, autorizată în condiţiile legii, posesor de polita de raspundere profesionala cu cea mai mare suma asigurata din piata (1,25 milioane euro), negociază pentru clienţii săi, persoane fizice sau juridice asigurate ori potenţial asigurate, încheierea contractelor / politelor de asigurare sau de reasigurare şi acordă asistenţă înainte şi pe durata derulării contractelor ori în legătură cu regularizarea daunelor, după caz.
Brokerul de asigurări lucrează din împuternicirea şi în interesul unui potenţial asigurat având menirea de a alege asigurătorul cu securitate maximă pentru clientul său. Astfel, el face pentru clientul său ceea ce clientul însuşi nu ştie, nu doreşte sau nu ar trebui să facă de drept, brokerul consultant adaugand valoare adaugata prin experienta, impartialitate, competenta, proceduri de lucru validate si perfectionate in colaborari lungi cu clienti importanti in industrii relevante.
Analiza unor piete regionale din Romania scoate in evidenta comportamente si abordari care ne indeamna sa reliefam realitati despre tipologii de clienti care datorita lipsei de informatii sau prejudecati, inca mai fac compromisuri in alegerea responsabilului cu asigurarile si implicit a riscurilor pentru businessul de baza, desemnand de multe ori o persoana nepotrivita (ofiter bancar corporate / agent de leasing / director economic sau sef de parc auto) sau “binevoitoare “ din familie sau colegi/ prieteni/cunostinte apropiate sa se ocupe de polite importante si cu impact posibil negativ, astfel putandu-se produce intreruperi in businessul de baza / procese productive / operationale si implicit pierderi de venituri / pierderi de patrimoniu sau recuperarea anevoioasa a daunelor suferite, dupa caz.
Pe baza profilului specific de risc şi a  priorităţilor stabilite de comun acord cu clientul său, brokerul determină cerinţele de asigurare, iniţiază cerera de oferte alternative la mai mulţi asigurători potenţiali, negociază cu aceştia, analizează şi clasifică ofertele primite şi recomandă o soluţie pe baza celor mai bune condiţii de servicii, securitate şi preţ. Pentru contractele de asigurare încheiate, brokerul acordă asistenţă clientului său în rezolvarea daunelor şi pentru încasarea despăgubirilor.
 Relaţia pe care un broker de asigurări trebuie sa o aiba cu un client este una de parteneriat, brokerul – consultant reprezentând interesele asiguratului în faţa societăţilor de asigurări. Brokerul de asigurare reprezintă clientul în relaţia cu societatea de asigurări pentru achizitia unei poliţe de asigurare sau pentru conceperea unui program special adaptat analizei de management al riscurilor. Pentru un program de asigurare deja existent al unui asigurător, brokerul este consultantul sau chiar asistentul în cazul dosarelor de daună pentru clienţii săi.
 Brokerul va pune pe primul loc interesele solicitantului, şi în acest sens este obligat prin definiţie, legi si uzanţe să-şi utilizeze întreaga pregătire profesională teoretică şi practică pentru a încheia cea mai bună afacere (protecţie optimă cu o primă de asigurare rezonabilă).Aceasta presupune experienta suficienta, competenta si dedicare pentru fiecare client.
 Prin serviciile de consultanţă oferite, brokerii de asigurare au un rol foarte important în reducerea cheltuielilor privind acoperirea riscului, dar şi auditul si monitorizarea unui program de asigurare, fiind astfel consideraţi experţi în asigurări.
 Importanţa pe care o acordăm faptului că producerea unui risc care a fost ignorat atrage după sine pierderi financiare/alta natura, reprezintă esenţa întelegerii activităţii desfăşurate de profesioniştii în asigurări. Consecinţele pe care le manifestă expunerea la risc înseamnă mult mai mult decât valoarea unui transfer al riscului către o societate de asigurări. Practic numai  o analiză specializată poate arăta dimensiunea costurilor financiare iniţiale ce înlocuiesc pierderile posibile în cazul producerii unui risc neasigurat.

Autor
Iulian Pascu
Administrator STAFF Broker

Staff Broker De Asigurare este înfiinţată în anul 1995 şi are ca obiect unic de activitate brokerajul în asigurări corporate si retail.
Scopul nostru este de a oferi clienţilor o soluţie eficientă in gestionarea riscurilor si o reprezentare profesionistă a intereselor acestora in faţa asigurătorilor. Clientul nostru externalizeaza intreaga problematica a asigurarilor si daunelor din riscuri asigurate, STAFF oferind astfel solutii complete in identificarea si transferul riscurilor. Abordarea noastra este una in cunostinta de cauza pentru ca alocam resurse importante pentru a cunoaste suficient organizatia clientului.
Recomandarile noastre vin din studiul unui numar semnificativ de oferte de asigurari corporate disponibile pe piata, astfel putand emite recomandari fundamentate si profesionale. In caz de dauna, clientul nostru se bucura de experienta noastra astfel incat prejudiciul inregistrat sa fie indemnizat integral.