Branul – cultura şi tradiţie gastronomica la Muzeul Taranului Roman

16 noiembrie 2010

Urmând traseul străbun al transhumanţei, de la munte la şes, ciobanii din Bran, dar şi Moeciu, Braşov, Sibiu coboară de la munte cu telemea, urdă, caş afumat, brânză cu busuioc sau pătrunjel, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă delicioasă, cârnaţi şi caltaboş precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin.
Şi cum pastrama nu merge decât udata din belşug, v-am pregătiti must proaspăt, preparat la faţa locului, vin de butură, dar şi palincă şi licoare sălăjană.
Avem siropuri din muguri de brad şi din fructe de pădure, dulceţuri de afine, căpşune, merişoare, zacuşti de ghebe şi hribi, murături fără conservanţi, pepene galben şi roşu, mere, pere murate, prăjituri ca la bunica acasă şi cozonaci.
Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni, mierea de albine, mere şi pere din livadă, turtă dulce, covrigi de la Piteşti şi kurtos kalacs de la Lupeni. Din Munţii Apuseni veţi găsi ceaiuri, tincturi şi alifii terapeutice, iar la standul Apuseni Natural Products veţi primi şi consultanţă gratuită.
Meşterii populari vă vor întâmpina cu ceramică, obiecte din lemn, căciuli de blană şi costume populare, iar duminică vă înveselim cu dansuri şi muzică populară.
La Piaţa Ţărănească totul se ia pe degustate!
Între 19 şi 21 noiembrie, de la 9:00 până la orele 19:00, în curtea Muzeul Ţăranului Român.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram