fbpx

Blaturile din esenta de lemn tare – un trend de actualitate in bucatariile romanilor

www.dippanels.ro

Lemnul a fost intotdeauna un ajutor de nadejde vizavi de nevoile oamenilor, incepand de la asigurarea confortului termic interior, cat si a celui fizic, prin piese de mobilier pliate necesitatilor specifice fiecarei camere din locuinta.

Este preferat lemnul si in ceea ce priveste mobilarea bucatariei, locul in care se petrec adevarate minuni culinare, rasfat al papilelor gustative si a simturilor pe deplin. Blatul reprezinta fara doar si poate o necesitate in dotarea acestei incaperi, de preferat a fi din lemn pentru ca este materialul ce imblanzeste spatiul ambiental atat prin finisajul specific, dar si prin culorile moi, prin armonia pe care o creeaza.

Valoarea sa este innobilata atunci cand este realizat de maini meseriase, ce imbina iscusinta cu preferintele de actualitate, rezultand astfel un blat bucatarie deosebit, rezistent, estetic si totodata perfect functional.

Esenta de lemn tare – ideala pentru un blat de bucatarie functional si estetic

Intrucat este vorba despre o zona a bucatarie cu utilizare frecventa, se impune a opta pentru un blat bucatarie care face fata cu succes uzurii. De asemenea, trebuie sa prezinte rezistenta si vizavi de caldura pe care diversele mancaruri o emana, de umiditate. Sunt preferate materiale precum fagul sau stejarul intrucat asigura o durabilitate crescuta si constituie o recomandare si din partea celor de la Dippanels.ro.

Este esential ca inainte de montare, respectiv in faza de fabricare, blatul sa beneficieze de un tratament adecvat, astfel incat contactul cu umezeala sau in urma uscarii, acesta sa nu se dilate sau comprime. Lemnul este flexibil, astfel ca are capacitatea de a prelua socurile.

Acest material este preferat si pentru faptul ca poate fi personalizat, prin modelarea profesionala. Acesta dobandeste o rezistenta crescuta la intemperii, prezinta o imunitate sporita si totodata face fata si atacurilor daunatorilor.

Cu ajutorul unor tratamente speciale, dupa ce trece printr-un proces de prelucrare conceput cu atentie la detalii, rezultatul final consta intr-un blat de bucatarie definit de o suprafata spectaculoasa, ce asigura o curatare usoara. Asadar, achizitionarea unui blat realizat din lemn de esenta tare este ideal in cadrul bucatariei, iar www.dippanels.ro ofera solutii si forme din cele mai variate.