fbpx

BITSoftware lanseaza solutia de Business Intelligence SocrateBI

SocrateBI include in prima versiune trei module – Financial Reporting Analysis Module (FRAM), Sales and Customer Analysis Module (SCAM) si Project Controlling Analysis Module (PCAM) -, urmand ca alte doua module sa devina functionale in scurt timp (Inventory and Stocks Analysis Module – ISAM, si Human Resources Analysis Module – HRAM)

Modulul de Analiza si raportare financiara (FRAM), furnizeaza mai mult de 50 de metrici si permite vizualizarea a peste 40 de rapoarte, pentru a ajuta companiile sa faca analize, rapoarte si sa monitorizeze toate informatiile financiare din Socrate ERP. O companie poate rula rapoarte, indiferent de standardul de contabilitate utilizat, care inlocuiesc rapoartele specifice create de obicei manual, de departamentul financiar-contabil. in acest fel, utilizatorii de la toate nivelurile organizatorice ale companiei pot rula si vizualiza o serie de rapoarte privind indicatorii de performanta, cu posibilitatea detalierii pana la tranzactii si a vizualizarii tendintelor, permitand extragerea unor informatii importante, care nu se pot vizualiza in rapoartele standard ale aplicatiilor ERP & CRM. Modulul include rapoarte de creante, conturi debitoare, bilanturi, fluxuri de numerar, cheltuieli si costuri, tablouri de bord, previziuni, planificari etc, FRAM permitand, totodata, definirea dinamica a exceptiilor in cazul indicatorilor cheie de performanta (KPI), pentru a monitoriza si evidentia prezenta deficientelor financiare, reducand astfel riscul financiar pentru companie.

Modulul de Analiza a vanzarilor si a relatiei cu clientii (SCAM) cuprinde functionalitati foarte utile adresate in special departamentelor de vanzari si marketing. Modulul furnizeaza peste 40 de tipuri de rapoarte care ajuta companiile in procesul de segmentare a clientilor si de imbunatatire a gradului de satisfactie al acestora, cu efecte directe asupra cresterii profitabilitatii companiei. SCAM permite o analiza in detaliu a comportamentului clientului, ajutand in acelasi timp companiile sa creasca rata de pastrare a celor mai importanti clienti si sa identifice oportunitatile de cross-sell. Bazandu-se pe informatiile furnizate de modulul de analiza a vanzarilor si a relatiei cu clientii, departamentele de marketing si vanzari pot elabora un profil general al clientilor pierduti si ii pot identifica, astfel, pe clientii cu risc de a fi pierduti in perioada imediat urmatoare. Modulul permite de asemenea rularea diferitelor rapoarte de vanzari, de profitabilitate pe produs, de profitabilitate pe clienti, permitand de asemenea, calculul contributiei segmentelor de clienti la profitul total al companiei, in vederea stabilirii strategiilor necesare pentru rentabilizarea globala a afacerii. De asemenea, sepoate prognoza profitabilitatea unei campanii de marketing, masurand in timp real rezultatele campaniei si extrapolandu-le asupra rezultatelor unor campanii precedente similare cu public tinta asemanator.

Cu 23 de indicatori de performanta si peste 10 tipuri de rapoarte, modulul de Analiza si control al proiectelor (PCAM) ajuta companiile sa controleze stadiul de realizare a unui proiect, sa determine timpul alocat proiectului pe fiecare angajat (pe faza, pe sarcina sau pe activitate) si sa aiba o evidenta clara a proiectelor planificate versus proiecte finalizate. PCAM permite, astfel, obtinerea unei perspective clare a stadiului de indeplinire a proiectului, in termeni de planificare, bugetare si realizare. Cu ajutorul informatiilor furnizate de PCAM, companiile vor putea determina proiectele disponibile, cheltuielile efectuate, orele de lucru acumulate si cat a mai ramas de realizat dintr-un proiect, si vor putea realiza corelari intre proiectele incepute si cele planificate sa inceapa, respectiv cele inchise si cele planificate sa se incheie.

SocrateBI are la baza platforma 9.2.1a a MicroStrategy, cel mai mare furnizor independent de solutii de Business Intelligence din lume, organizatiile putand rula analizele direct pe bazele de date din Socrate ERP. in plus, utilizatorii solutiei de Business Intelligence furnizate de BITSoftware au acces la cele mai noi functionalitati disponibile pe platforma MicroStrategy: MicroStrategy Mobile (ofera capabilitati de raportare si analiza pe device-uri mobile, precum iPhone, iPad, BlackBerry sau cele care folosesc platforma Android), Transaction Services (fiind o noua extensie a Intelligence Server ce permite utilizatorului capabilitati de ‘write-back’ in rapoarte si dashboard-uri, folosind SQL pentru baze de date sau XQuery pentru servicii Web), Visual Insight (cu ajutorul caruia se pot crea rapid analize specifice si interactive ce pot fi folosite pentru a explora datele).

Pentru a asigura un nivel ridicat al securitatii datelor transmise si stocate pe device-urile mobile, administratorii pot seta atat nivelul de confidentialitate al aplicatiilor (solicitand astfel utilizatorii sa se logheze de fiecare data la accesare sau dupa o perioada de inactivitate), cat si obligativitatea autentificarii in baza unei certificari de server (in acest sens putand fi revocat oricand, de la distanta, accesul pentru diferite device-uri mobile).

SocrateBI dispune de interfete deschise si de conectori pentru integrarea cu orice sistem ERP.

Despre BITSoftware

Cu peste 18 ani de experienta, BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM si Business Intelligence (BI) care ajuta companiile din diverse industrii sa-si imbunatateasca productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, si sa realizeze obiectivele de crestere pe termen lung. BITSoftware este prima companie din Romania care a lansat un sistem ERP&CRM de clasa mondiala, open source – SocrateOpen, utilizat de companii din servicii profesionale, distributie, productie si constructii, si una dintre primele companii romanesti care a dezvoltat un sistem ERP – Socrate+ – implementat pana acum in peste 150 de companii medii si mari din Romania. BITSoftware a devenit, de la inceputul acestui an, reseller autorizat pentru Romania al furnizorului american de solutii de Business Intelligence, MicroStrategy, prin parteneriatul incheiat urmarindu-se dezvoltarea si distribuirea pe piata din Romania a celei mai complexe si complete solutii de Enterprise Business Intelligence. BITSoftware este, totodata, distribuitor autorizat GoogleApps. Google Apps de la BITSoftware inseamna nu numai achizitia unui abonament anual, ci si servicii profesionale de instalare si migrare, scolarizare utilizatori si integrare cu alte aplicatii.