Biblioteca Naționala a României face loc democrației

Asemeni altor centre de resurse deja inaugurate sau în curs de amenajare în biblioteci publice din alte 13 orașe ale țării, Hub-ul cetățeniei active din București urmărește crearea și promovarea unui tip de spațiu care lipsește din societatea românească. Pentru a deveni cetățeni cu adevărat activi, românii au nevoie de locuri în care să se întâlnească, de oportunități pentru a dezbate probleme de interes general, de contexte în care să învețe să comunice şi să colaboreze.
Biblioteca Națională a pus la dispoziție un astfel de spațiu în mod gratuit, iar Fundația Progress l-a amenajat cu sprijinul financiar asigurat prin Granturile SEE 2009-2014, programul FOND ONG România, astfel că, din data de 2 noiembrie 2015, ora 18:00, Hub-ul cetățeniei active va fi deschis celor care au nevoie de un loc neconvențional pentru întâlniri de lucru, dezbateri, ședințe, networking, schimb de idei. Hub-ul oferă acces gratuit la internet, o colecție de cărți pe tema cetățeniei active, precum și o comunitate care susține dezvoltarea inițiativelor civice.
Inaugurarea Hub-ul cetățeniei active va fi marcată printr-o conferință la parterul Bibliotecii Naționale (Atrium), începând cu ora 18:00, urmată de ceremonia tăierii panglicii, pauză de story-sharing și discuții-panel cu reprezentanți ai societății civile pe tema: “Cum încurajăm cetățenia activă în România?”.
Mai multe detalii privind participarea la eveniment prin email, la adresa office@progressfoundation.ro. Persoană de contact: Ramona Sinca, Responsabil Comunicare, tel: 0735 678 011.