fbpx

Biblioteca Metropolitana Bucureşti în saptamâna 5 – 10 octombrie 2015

Care au fost începuturile reţelei de căi ferate prin relieful sinuos al Transilvaniei? Ce reprezintă cultura italiană în România? Ce se ştie despre istoria dansului contemporan în Bucureşti? Răspunsurile la aceste întrebări se pot afla participând la evenimentele organizate de filialele Bibliotecii Metropolitane.
Filiala “Ion Creangă” vă aşteaptă în perioada 5 – 18 octombrie, la expoziţia de fotografie „Căi ferate în Transilvania 1867-1914“ . Acolo puteţi afla din istoria construirii căilor ferate în Transilvania de la dualismul austro-ungar până la izbucnirea primului Război Mondial (1867-1914). Expoziţia are la bază colecţia de fotografii originale din bogata arhivă a Muzeului Transporturilor din Ungaria, organizator şi promotor fiind Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
Din 5 octombrie începe Săptămâna culturii italiene la Filiala „Dimitrie Bolintineanu” (5-9 octombrie 2015). În cadrul ei Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Cultură vă vor încânta privirile cu o expoziţie de fotografie, cu proiecţii de filme, precum şi auzul cu lecturi publice şi un curs de limbă italiană.
Din perspectiva istoriei culturii, Asociația Culturală Noua Acropolă vă așteaptă marți, 5 octombrie, ora 18:00, la Biblioteca Metropolitană București, pentru a descoperi câteva noțiuni tradiționale și principii etice și estetice ale culturii nipone, în cadrul prelegerii ArteleJaponiei.
Istoria dansului contemporan în Bucureşti devine un subiect de interes la Biblioteca Metropolitană, Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, joi 8 octombrie, orele 18.30, când în cadrul proiectului Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) – Harta istoriei dansului contemporan în Bucureşti va fi vernisat Evenimentul Trixy Checais, dedicat unui celebru dansator bucureştean.
Important: Participarea la toate programele Bibliotecii Metropolitane Bucureşti este gratuită!
Unde găsim toate acestea?

Întâlniri cu publicul
• „Căi ferate în Transilvania 1867-1914“ – În perioada 5 – 18 octombrie, la Filiala „Ion Creangă“, din Str. Christian Tell nr.10, vă invităm la expoziţia de fotografie „Căi ferate în Transilvania 1867-1914“ ce prezintă istoria construirii căilor ferate în Transilvania de la dualismul austro-ungar până la izbucnirea primului Război Mondial (1867-1914). Expoziţia are la bază colecţia de fotografii originale din bogata arhivă a Muzeului Transporturilor din Ungaria. În cadrul expoziției copiii vor putea pătrunde în tainele realizării machetelor feroviare.
Partener: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Adresă: Str. Christian Tell 10, Sectorul 1
Telefon: 021.539.65.47

• Săptămâna culturii italiene – Cine spune Italia spune artă, carnaval, măşti, scriitori vestiţi şi o limbă melodioasă. Acest lucru aşteptă să fie redescoperit la Filiala „Dimitrie Bolintineanu” (5-9 octombrie 2015), locul unde Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Cultură vă vor încânta privirile cu o expoziţie de fotografie, cu proiecţii de filme, precum şi auzul cu lecturi publice şi un curs de limbă italiană. Înscrierile se fac telefonic, pe e-mail sau facebook

Adresă: Bd. Bucureştii Noi, Nr. 105, Sector 1
Telefon: 021 539.65.17

• Artele Japoniei – Simplitate, claritate, asimetrie, spontaneitate, naturalețe, relaxare, subtilitate, transcendență și imanență, toate aceste valori pot fi regăsite în diferitele forme de artă japoneze, inspirate din preceptele filosofiei confucianiste și ale budismului zen. Estetica japoneză esențializează naturalețea și autenticitatea ființei umane și a naturii. Asociația Culturală Noua Acropolă vă așteaptă marți, 5 octombrie, ora 18:00, la Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central, pentru a descoperi câteva noțiuni tradiționale și principii etice și estetice ale culturii nipone. Înscrierile se fac telefonic, pe e-mail sau facebook

Adresă: Str. Tache Ionescu 4, Sector 1
Telefon: 021.316.83.00

• Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015).Eveniment Trixy Checais – un proiect de redescoperire a istoriei dansului contemporan românesc. O istorie despre care s-a spus ca nu mai există este adusă acum la viaţă, este strigată, afirmată, performată. În cadrul proiectului, joi 8 octombrie, de la orele 18.30, Biblioteca Metropolitană Bucureşti – Sediul Central, Sala Auditorium va găzdui vernisajul expoziţiei dedicate dansatorului Trixy Checais. Înscrierile se fac telefonic, pe e-mail sau facebook.
Adresă: Str. Tache Ionescu 4, Sector 1
Telefon: 021.316.83.00