fbpx

Bianca Anton 15 ani – Noua campioana nationala la seniori in CNK 2013

Bianca, un pilot cu rezultate recunoscute atat la nivel national cat si international, si-a creat un renume in lumea motorsportului, fiind prezenta frecvent pe podiumurile competitiilor nationale precum CNKD, CNIA, CNA si FRM. Cu o vasta experienta in campionatul national de karting, Bianca Anton, la doar 15 ani, si-a adjudecat titlul de campion la clasa rezervata seniorilor din cadrul Campionatului National de Karting 2013.

Anul acesta Bianca Anton a avut un start fulminant dovedind maturitate in abordarea fiecarei etape si raspunzand provocarilor unei clase superioare, cu competitori mult mai experimentati. Dupa desfasurarea etapei a V a, o etapa desfasurata pe unul dintre cele mai bune circuite din tara, Circitul de la Prejmer, jud. Brasov, Bianca a obtinut practic punctele necesare pentru obtinerea titlului la clasa KF.

Finala pentru titlu a avut loc inca din etapa a IV a, unde, la Bucuresti, ocupantii locurilor 1-4 din clasmentul general al clasei KF au dovedit, inca o data, spectaculozitatea acestui sport. A fost o mansa in care lupta stransa dintre Bianca si Teodor Gal a aratat publicului prezent o serie spectaculoasa de depasiri succesive si strategii remarcabile, dublate de sportivitate si talent. Daca in prefinala Tudor Gal a reusit sa se impuna, in finala Bianca a obtinut locul intai si punctele care o apropiau si mai mult de titlu. Podiumul a fost intregit cu Monir Halawani, contracanditatul Biancai la fotoliul de lider. Victoria este cu atat mai valoroasa in conditiile tehnice in care s-a aflat kartul de concurs, acesta suferind o defectiune tehnică la axa spate, iar Bianca fiind nevoita sa faca fata pana in ultimul viraj al finalei unei provocari suplimentare.

Participarea numeroasă din etapa a II a CNK, desfasurata in luna iunie la Prejmer, cea mai nouă şi mai modernă pistă de karting din România, precum şi lupta pentru titlurile de Campion Naţional au facut din penultima etapa un eveniment foarte asteptat. Din pacate numarul de concurenti din etapa a V a a fost relativ scazut, fara a afecta insa spectacolul de pe pista. Favorita de la clasa seniorilor, Bianca Anton, a avut un parcurs perfect, adoptand o strategie de conservare a rezultatelor precedente. Fara sa forteze Bianca a condus catre un nou loc pe prima treapta a podiumului.

Reusind punctajul maxim si obtinand la general un total de 203 puncte, Bianca este noua campioana nationala la clasa KF, titlu obtinut inaintea ultimei etape care va avea loc pe 21 si 22 septembrie la Bucuresti. Pozitia de campion la o clasa superioara este o recunoastere a meritelor Biancai si o dovada ca se poate face performanta la nivel inalt indiferent de varsta.

”Daca dupa etapa intai din Campionat eram entuziasmata de obtinerea primului loc la o noua clasa pentru mine si speram ca acest succes sa fie deplin pana la finalul competitiei, la Prejmer, am reusit sa obtin, impreuna cu echipa tehnica, un nou titlu de campion. Nu ne-a fost usor, mai ales ca in acest an am concurat la o clasa in care participa piloti cu o mai mare experienta. Am reusit sa obtinem rezultate bune de-a lungul intregului sezon si am depus eforturi suplimentare pentru a ne mentine permanent in pozitia fruntasa. Incununarea eforturilor a cu o etapa mai devreme, si, sper ca dupa cursa de la Bucuresti, sa tragem linie si sa analizam intregul sezon pentru a putea reusi o noua performanta anul viitor.
Dar pana atunci va trebui sa-mi dedic urmatoarea perioada studiilor. Sunt eleva in clasa a 9a la Liceul Jean Monnet din Bucuresti, sefa de promotie, si imi doresc sa continui studiile la acelasi nivel si in cadrul aceleasi scoli. Ma bucur pentru rezultate si pentru ca am fost permanent sustinuti de sponsori importanti precum BADI, UNIOR, SKF, LOCTITE si KOYO” a declarat Bianca Anton.

Pentru Bianca Anton acest titlu obtinut in CNK 2013 este o incununare a activitatii sale remarcabile, venita dupa cateva etape reusite in viata competitionala in motorsport, etape care i-au adus o nominalizare a CIK-FIA in in primii 10 piloti fete din lume (2011), iar anul trecut titlul pentru ”Cea mai remarcabila prezenta feminina in automobilism” oferit de catre FRAS.

2013 Grandz Comunicare