De ce este betonul amprentat o solutie buna pentru amenajarea exterioara?

terasa beton amprentat

In cele mai multe dintre situatii beneficiarii de constructii rezidentiale ori comerciale se concentreaza pe structura in sine a cladirii. Drept urmare, spatiile inconjuratoare care sunt in proprietatea acestora raman in mare parte dintre situatii afectate de etapele de santier, devenind inestetice si greu utilizabile.

Pentru evitarea acestei nepotriviri functionale se poate solicita din vreme o colaborare cu echipa specializata in turnarea si finisarea de betoane in scopul realizarii de alei sau spatii pentru parcare exterioare sau interioare.

Am spus „din vreme” pentru ca imediat dupa terminarea santierului pentru cladire, spatiul va fi eliberat de resturi sau materiale ramase pentru ca turnarea mecanizata pentru alei sau sape sa fie executata in parametri de echipa specialiata sosita din centrala pentru prepararea si turnarea de betoane.

In prezent se pune accent pe durabilitate si design care sa se intrepatrunda cat mai bine cu proiectul ce a fost ridicat. In privinta durabilitatii betonul nu are inca rival in constuctii atat timp cat este prelucrat si pus in opera de profesionisti. Desi pare la indemana oricui sa amestece agregatele si sa le toarne intr-o sapa, in realitate lucrurile nu sunt chiar atat de simpliste.

Sunt suficiente criterii care sunt luate in considerare in legatura cu prepararea si turnarea de beton si le vom explica succint in cele ce urmeaza.

turnare beton amprentat

Avantajele turnarii de alei din beton amprentat

Daca nu ati interactionat pana in prezent, cel putin vizual, cu produsul beton amprentat, acum veti afla de ce este atat de apreciat in ultima perioada de vreme de toate tipurile de beneficiari.

Inainte de orice este de stiu ca prin beton amprentat se intelege o suprafata plana sau in panta pe care se toarna in cofraj un beton clasic, potrivit insa cu situatia in fapt a locatiei unde se realizeaza lucrarea. Firma Alfa Beton ofera produse si servicii de beton amprentat pentru lucrari calitative si durabile.

Ceea ce urmeaza dupa turnare este aspectul tehnic care transforma betonul negru, obisnuit, intr-o suprafata pe care ati putea oricand sa o confundati cu una realizata cu cele mai scumpe materiale de constructie. Veti calca practic pe o suprafata similara ca infatisare cu lemnul, piatra naturala, caramida, marmura, etc.

Mai mult, gratie etapelor de lucru si materialelor cu care se realizeaza sigilarea suprafatei la finisare, o alee din beton amprentat va fi cel putin la fel de dura ca si cel mai special beton care se toarna pentru o fundatie.

Daca adaugam la acestea si faptul ca nuanta de culoare o veti alege asa cum doriti, aveti deja in fata un produs cu o estetica deosebita si cu o durata foarte mare de utilizare in care intretinerea sa va fi minima.

 

Ca atare, acceptand ca betonul amprentat poate face parte din aspectul general al spatiului exterior privat sau comercial nu faceti altceva decat sa primiti:

  • Versatilitate estetica si a formei
  • Utilizare de durata in toate conditiile termice
  • Costuri minime pentru curatare si intretinere
  • Forma si inclinarea pastrate impecabil
  • Fara aparitia vegetatiei crescuta pe suprafata turnata
  • Timp mic pentru executia lucrarilor
  • Timp rezonabil pentru predare in utilizare

beton amprentat alfabeton

 

Criterii importante pentru o lucrare de calitate cand se toarna beton

Inainte de orice reteta de beton este cea care sta la baza oricarei lucrari. Se porneste de la indicatiile proiectului, drept urmare o reteta pentru beton turnat la stalpi de sustinere sau la fundatie, nu va semana cu o reteta de beton pentru turnarea unei sape din beton pentru alei.

In acelasi timp, metodele de turnare ale betonului si vibrare mecanizate vor fi diferite in functie de temperatura mediului la momentul in care se realizeaza produsul solicitat.

Orice neconcordanta in evaluarea acestor criterii si necorectarea lor la conditia optima de preparare si turnare continua mecanizata de beton, conduce la insatisfactii legate de durabilitatea produsului, sau chiar la evenimente periculoase in cazul constructiilor pe inaltime.

In privinta cresterii confortului legat de parcurgerea proprietatii de la strada si pana la constructie, accesul poate fi ales in diferite moduri.

Pietruirea cu dale cumparate din magazinul de specialitate este o operatiune manuala relativ simpla, dar care implica multa manopera. Daca va incumetati sa o realizati in regie proprie ar putea dura o perioada mare de timp cand metrajul de alee trece de 5 metri.

Pentru a evita consum inutil de resurse fizice si economice, merita sa priviti cu atentie spre urmatoarea alternativa legata de amenajarea confortului si accesului in curti si in alte spatii private exterioare, in general.