fbpx

Berlin Barcelona si Paris – destinatiile preferate de romani pentru city break uri la inceput de toamna

Larnaca, Atena si Praga sunt si ele destinatii preferate de romani pentru vacante de scurta durata care au loc dupa ce vara s-a terminat (14,6% din totalul rezervarilor).
Țările europene invecinate au si ele destinatii atractive pentru city-break-urile calatorilor romani in cautare de excursii de scurta durata la inceputul toamnei. Intre destinatiile preferate din tarile vecine se regasesc Dubrovnik (Croatia), apoi Sofia, capitala Bulgariei.
Dorind sa descopere locuri noi si sa experimenteze stiluri de viata diferite, calatorii romani au rezervat calatorii de scurta durata si catre destinatii neobisnuite dar pline de cultura si istorie, aflate departe de continentul European: de la coastele Africii la America de Sud sau China (14,6% din totalul rezervarilor).
Femei versus barbati: ce aleg calatorii romani sa viziteze in aceasta toamna?
In conditiile in care rezervarile facute de femei si cele realizate de barbati sunt aproape egale ca proportii (51%-49%), principalele trei destinatii au fost aceleasi pentru toti calatorii. Cu toate acestea, femeile au rezervat mai multe calatorii spre Paris, in timp ce barbatii au ales mai des Barcelona pentru city-break-uri, in timp ce Berlinul a fost principala destinatie pentru toti calatorii pentru aceasta perioada.
In ceea ce priveste rezervarile pentru destinatii exotice, 67% dintre ele au fost facute de catre barbati, care au planificat calatorii catre destinatii precum Agadir (Moroc), Amman (Iordania), Medellin (Columbia) si Tel Aviv (Israel), in timp ce femeile au ales Zhengzhou (China) si Dubai (Emiratele Arabe Unite).
Desktop vs mobil in planificarea city-break-urilor de toamna ale romanilor
Atunci cand si-au planificat calatoriile scurte de toamna, romanii au folosit in principal desktop-uri (91%) pentru rezervari si achizitia de bilete de calatorie, in timp ce aproape o zecime dintre ei (9%) au folosit dispozitive mobile pentru a face acelasi lucru.
Barbatii au fost cei care au realizat 67% din totalul rezervarilor de pe mobile, in timp ce rezervarile facute prin intermediul computerelor de tip desktop au fost realizate in proportie aproape egala de femeile si barbatii romani pasionati de calatorie.
Despre Tripsta
In 2005, doi antreprenori talentati au lansat in Atena, Grecia, unul dintre puncta cele mai fierbinti ale turismului international, un start-up numit initial Travelplanet24. In prezent, agentia de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre – Tripsta, airtickets si Travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turisti loiali din 45 de piete internationale pe care compania opereaza in prezent.
Cu birouri in Atena, Bucuresti si Istanbul, echipa noastra de 280 de genii turistice pasionate se asigura ca ajungeti la destinatie la cel mai mici preturi garantate si cu sprijin dedicat. Motoarele noastre pentru rezervari proceseaza peste doua milioane de cereri de calatorie pe minut pentru a se asigura ca turistii primesc seturi complete de optiuni si preturi pentru calatorii cu avionul, trenul, feribotul sau autoturismul. Suntem capabili sa facem asta pentru ca strangem peste 100GB (echivalentul a peste 50,000 de melodii) in date privind rezervarile in fiecare zi si le utilizam pentru a va face experienta de cautare mai usoara si intuitive, indiferent de dispozitivul pe care il folositi. La aceasta se adauga serviciul multi-lingv de talie mondiala dedicate pasagerilor si stim deja ca veti face din urmatoarea experienta de booking o experienta extraordinara.

[1] Datele Tripsta se refera la rezervarile pentru calatorii cu durate de 3-8 zile realizate in perioada septembrie – 15 octombrie, cu cel putin o luna in avans.