Benzi de alergare – Mai multă mișcare în confortul casei tale

benzi de alergare 1

Când vine vorba de sport, de cele mai multe ori dăm vina pe faptul că nu avem suficient timp pentru a-l practica, chiar dacă timpul este doar o scuză și un rezultat al organizării noastre care lasă de dorit. Suntem de foarte multe ori mult prea comozi pentru a duce un stil de viață sănătos care implică și foarte multă mișcare.

Cel mai dificil este să ne deplasăm de acasă până în sala unde avem abonament sau în parcul unde ne dorim să alergăm, dar cum ar fi să avem o bandă de alergare chiar la noi acasă?

Banda de alergare de la justfit.ro

În acest caz, nu ne mai permitem să găsim scuze pentru a evita mișcarea și chiar ne va face plăcere să folosim timpii morți pe care să îi petrecem acasă pe bandă, unde putem pierde și un număr considerabil de calorii și să ne menținem o formă fizică bună.

Pentru că nu putem alerga în fiecare zi afară din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau pentru că uneori devine stresant să faci asta prin aglomerație, o bandă de alergat poate fi soluția perfectă pentru tine. Avantajul major este că nu ne putem folosi de beneficiile unei benzi de alergare numai în sala de fitness, ci putem achiziționa una pentru locuința noastră de care să ne folosim în orice moment al zilei.

Avantaje pe care ni le oferă o bandă de alergare

  • Poți alerga în orice anotimp și indiferent de vremea nefavorabilă

Chiar dacă afară nu este chiar o vreme potrivită pentru a ieși la o alergare în parc, nu trebuie să sari peste acest obicei sănătos atât timp cât poți utiliza o bandă de alergare în propria locuință sau într-o sală de fitness. Forma ta fizică și sănătatea sunt pe primul loc, dacă ții foarte mult la aceste aspecte care ar trebui să conteze pentru fiecare dintre noi, acest pas este unul foarte facil pentru tine.

benzi de alergare

Mai mult decât atât, îți dorești să faci acest lucru într-un cadru cât mai lipsit de pericole, iar orașul nu este chiar cel mai potrivit pentru asta. Pe lângă faptul că putem să avem unele incidente neplăcute, nici poluarea din oraș nu ne ajută să respirăm cât mai sănătos.

  • Menții ritmul din timpul alergării

Atunci când nu folosești benzi de alergare pentru a menține un ritm și alegi să ieși la alergat în parc, nu vei menține același ritm de alergare, ci vei avea mereu instinctul de a încetini ritmul pentru a-ți fi cât mai comod. Atât timp cât fixezi un anumit program pe o bandă de alergare, trebuie să menții ritmul și astfel îți vei doborî limitele.

  • Îți poți monitoriza progresul

Când faci mișcare o faci pentru a menține o formă fizică sau pentru a scăpa de kilogramele în plus. O bandă de alergare performantă te poate ajuta să-ți monitorizezi cifrele din timpul unei sesiuni de alergare. Aceasta poate calcula pentru tine atât timpul petrecut pe bandă, cât și numărul caloriilor arse sau pulsul inimii.

Sănătatea ta este pe primul loc, iar mișcarea influențează în mod direct calitatea acesteia, dar trebuie să ții cont de mai multe aspecte care te pun în avantaj dacă faci o alegere corectă.