fbpx

Beneficiile sistemului de management al transportului

Beneficiile managementul de transport in timpul deficitului de forta de munca

Cand vine vorba de transportul de bunuri si servicii, soferii de camion sunt pionii principali care tin impreuna lantul de aprovizionare. Avand in vedere importanta lor, gasirea, angajarea si pastrarea soferilor de camion s-a dovedit a fi mai dificila ca niciodata.

Candva considerat doar un sistem pentru imbunatatirea eficientei operationale, exista acum oportunitatea de a folosi monitorizarea pentru a pastra soferii.

Monitorizarea transportului combina telecomunicatiile cu sistemele informatice, stiinta implicata in procesarea informatiilor, stocarea si recuperarea acesteia. Sistemele de monitorizare GPS auto au un sistem de calcul extrem de sofisticat care poate urmari toate aspectele vehiculului, de la inginerie electrica, mecanica pana la inginerie software.

Acest sistem poate trimite, primi si stoca informatii pentru a ajuta la controlul si monitorizarea vehiculelor care sunt in miscare.

Programul software de monitorizare actioneaza ca un singur monitor pentru toate caracteristicile senzoriale si electrice diferite ale vehiculului, oferind in acelasi timp informatii instantanee despre un singur vehicul sau o intreaga flota, la cerere si in timp real.

Cauzele lipsei soferilor sunt:

  • Varsta medie a soferilor actuali este peste 50 de ani, ceea ce duce la mai multi pensionari si mai putine angajari de la an la an;
  • Sunt foarte putine femei soferi;
  • Numarul soferilor disponibili este mai mic fata de cererea existenta pe piata;
  • Stilul de viata al soferului obisnuit de camion este un alt factor important care descurajeaza oamenii sa aleaga aceasta profesie. Orele lungi, mesele neregulate si tiparele de somn contribuie toate la declin;
  • Pandemia a provovat multe disponibilizari temporare, insa majoritatea nu s-au mai intors.

Aceasta lipsa de forta de munca va fi resimtita in mod acut pentru o lunga perioada de timp si poate persista pana cand industria de camioane le va oferi soferilor mai tineri sansa sa-si imbunatateasca tehnicile de condus si sa capete experienta.

Atenuarea deficitului de forta de munca

Exista doua parti in gestionarea deficitului de forta de munca. Prima si cea mai evidenta este de a face profesia de sofer mai profitabila si mai atractiva pentru potentialii soferi, prin oferirea unor parti salariale bune cu beneficii suplimentare, inclusiv asigurari de sanatate solide si planuri de pensii. Totodata, programe de lucru mai bune si alocarea rutelor pentru un echilibru imbunatatit intre munca si viata.

O a doua solutie ar fi adoptarea tehnologiei. Monitorizarea prin GPS are un potential enorm de a va ajuta forta de munca sa atenueze deficitul, oferind in acelasi timp solutii atractive care usureaza munca tuturor pe termen scurt si lung.

Aceste sisteme de management au puterea de a imbunatati conditiile de lucru ale soferilor dumneavoastra existenti si viitori intr-un mod foarte semnificativ.

Datele colectate de GPS integrat gasite in majoritatea sistemelor telematice pot fi utilizate pentru a optimiza rutele, ceea ce reduce timpul total petrecut pe drum, reduce timpii de livrare si imbunatateste consumul de combustibil.

Un mare avantaj este reducerea costurilor operationale, deoarece se urmareste si se tine evidenta a tot ceea ce are de-a face cu vehiculul. Exista oportunitati de a identifica problemele potentiale ale vehiculelor inainte ca acestea sa se produca, imbunatatind astfel costurile operationale si maximizand eficienta flotei.

Odata cu datele de timp si distantele parcurse, devine mai usor sa gestionati salariile fara a fi nevoie sa va faceti griji cu privire la erorile administrative.

Vehiculele echipate cu sisteme de monitorizare GPS se vor dovedi intotdeauna mai atractive, iar soferii sunt incurajati sa respecte toate standardele de conducere reglementate. Astfel se vor evita si se vor preveni accidente, asigurand sanatatea generala si siguranta soferilor.

Aproape toata lumea dezvolta obiceiuri proaste la condus, fie ca este vorba de franare puternica, accelerare brusca sau nerespectarea semnelor de circulatie, sistemul de monitorizare GPS poate identifica aceste erori, avertizandu-va atat pe dumneavoastra, cat si pe soferul dumneavoastra.

O afacere organizata care foloseste sisteme de urmarire GPS, nu numai ca atrage potentialii angajati, dar va poate ajuta sa folositi vehiculele existente mai eficient, mentinandu-le in siguranta pe drum.

Pentru mai multe informatii, contactati CargoTrack si intrebati-ne cum va putem ajuta sa aveti un management mai bun al flotei auto.