fbpx

Beneficiile complexe ale climatizarii

Fie ca este vorba de a obtine un mediu mai racoros sau mai calduros, acasa ori la locul de munca, climatizarea rezolva cu succes aceste provocari, dar si multe altele. Ea a devenit o prezenta nelipsita in birouri, locuinte, spatii comerciale si institutii publice, iar instalatii moderne ofera parametrii de confort atat de bine armonizati cu nevoile oamenilor, incat este o idee buna chiar sa inlocuiti vechile climatizoare cu unele dintre cele mai moderne si economice.

Nu este o noutate modul negativ in care caldura ne afecteaza vietile. Ea conduce la deshidratare, senzatie de oboseala si stres pronuntat. Un aparat de climatizare va permite sa prelungiti senzatia de prospetime si vitalitate de dimineata pana seara astfel incat sa va puteti concentra pe sarcinile zilnice fara a va simti extenuati. Variatiile mari de temperatura dauneaza si ele confortului fizic si mental, de aceea climatizarea continua pe tot parcursul anului este o solutie extrem de valabila si chiar recomandata, pentru ca elimina afectiuni precum astenia si apatia cauzate de schimbarile vremii.

Un aparat de aer conditionat este important si pentru a va proteja de poluare. Oricat de curata ar fi o locuinta, aerul din casa este la fel de poluat ca si cel de pe strada si contine particule daunatoare precum praf, polen, scame si alti alergeni. Un sistem de climatizare filtreaza tot aerul pe care il recircula in incaperi, oferindu-i un grad inalt de puritate care nu poate fi egalat nici de cel din Alpii elvetieni, cunoscut drept cel mai curat aer de pe glob. Sistemul inteligent de filtre retine orice particula care poate afecta sistemul respirator si chiar igienizeaza spatiile datorita retinerii microbilor si impuritatilor.

In timpul sezoanelor de vara si iarna, concentrarea este adesea afectata de temperaturi fie prea mici, fie mult prea ridicate in timpul exceselor caniculare. Conditiile termice neprielnice determina scaderea productivitatii, mai ales daca lucrati in spatii inchise. Prezenta unui sistem modern de aer conditionat va determina sa va simtiti energizati si plini de tonus pentru a putea lucra intr-un ritm eficient si a da dovada de un nivel inalt de performanta. Nu degeaba toate cladirile de birouri au un sistem centralizat de climatizare. Acest lucru va poate servi ca inspiratie pentru a aduce propria afacere la un nou nivel calitativ si a atrage mai multi clienti.

Daca principalul moment cand se pune problema necesitatii unui sistem de climatizare a fost ziua, si mai ales programul de lucru, nici orarul de odihna nu trebuie lipsit de beneficiile acestuia. Temperatura nocturna influenteaza direct gradul de relaxare, iar valorile extreme va impiedica sa va odihniti corespunzator, oricat de primitor este dormitor de acasa. Fara un aparat de aer conditionat nu veti putea sa beneficiati de racoare, aer curat si lipsa insectelor pe timpul verii, dar nici de caldura relaxanta pe timpul iernii, cand il puteti utiliza in sistemul de pompa de caldura. Iar daca va ingrijoreaza acel zumzait pe care anumite aparate electrocasnice il produc, trebuie sa stiti ca aparatele de climatizare moderne sunt perfect silentioase, iar tehnologia avansata de control al temperaturii va permite sa le lasati pornite pentru intreaga noapte, ele adaptandu-si singure parametrii de functionare precum intensitatea jetului de aer si temperatura stabilita prin telecomanda pe care nu o vor depasi niciodata.