Beneficiile aquagym pentru seniori

Centru de ingrijire batrani

Gimnastica in apa este un sport usor, ideal pentru persoanele in varsta deoarece ajuta la mentinerea intregului corp si la prevenirea efectelor imbatranirii, prezentand in acelasi timp un risc foarte mic de ranire. Apa faciliteaza circulatia, ceea ce ofera gimnasticii in apa multe beneficii, in special pentru persoanele care incep sa-si piarda autonomia.

Aquagym este un sport care are multe avantaje, in special pentru persoanele in varsta. In primul rand, este accesibil tuturor. Se practica la toate nivelurile, atat pentru cei obisnuiti cu miscarea cat si pentru incepatori. Are foarte putine contraindicatii si poate fi practicat pe tot parcursul anului in piscinele acoperite. Se spune ca este un sport usor deoarece este foarte bland cu articulatiile. In apa corpul cantareste doar 70% din greutatea sa ceea ce face miscarea mult mai usoara si reduce semnificativ riscul de ranire.

Apa ofera usurinta in miscare, inclusiv pentru persoanele in varsta cu autonomie slaba si diverse sensibilitati in ceea ce priveste articulatiile. Intr-un timp scurt corpul este pus in miscare, muschii si articulatiile sunt revitalizate, fapt care imbunatateste calitatea vietii si starea de bine.

In afara de plimbarile usoare, aquagym este singurul sport bland ce poate fi practicat in siguranta si de seniori. In mod specific, ajuta la prevenirea osteoporozei si la ameliorarea reumatismului si a durerilor de spate prin exercitii adecvate, care intaresc corpul si muschii. Tonifierea este cuvantul care descriere cel mai bine exercitiile de aquagym, iar acest lucru este foarte important pentru toata lumea, mai ales pentru batranii care se feresc de miscare din teama de a nu cadea sau de a provoca leziuni oaselor, muschilor si articulatiilor.

In plus fata de beneficiile fizice, sportul in apa are si implicatii psihice, reconfortand practicantii la cel mai inalt nivel. Prin faptul ca este practicat in grupuri, cu muzica si miscare, se creaza o atmosfera pozitiva si dinamica, prin urmare devine o activitate sociala placuta, plina de umor si o ocazie buna de a lega noi relatii. Este, de asemenea, o sursa de satisfactie pentru ca modificarile la nivelul corpului apar imediat, iar oamenii sunt incantati de schimbarile bune care li se intampla.

Camin privat pentru batrani in Voluntari | camin-pentru-bunici.ro

La cele doua camine pentru batrani din Bucuresti, Camin pentru Bunici, nu exista posibilitatea de a practica acest sport, insa o colaborare cu piscine acoperite este intotdeauna benefica tuturor. Accesati https://camin-pentru-bunici.ro/ si ramaneti la curent cu tot ce se intampla la Camin pentru Bunici, camin privat pentru batrani in Voluntari si Pipera!