Beneficiile apei alcaline

Multi dintre noi se intreaba ce este apa alcalina si care sunt beneficiile pe care acestea le aduc organismului nostru. Intreaga viata incercam sa mentinem un nivel sanatos al alimentatiei, dar si al obiceiurilor de zi cu zi. Apa alcalina este apa care are un ph peste 7.0.

Contribuie la mentinerea sanatatii organismului, intareste sistemul imunitar care este supus deseori la schimbarile de temperatura. Imunitatea ne este afectata si in momentul in care strecem printr-o perioada stresanta sau chiar dupa o raceala.

Apa alcalina este diferita de cea de la robinet deoarece este mai putin acida, ceea ce inseamna ca are o concentratie mai mica de ioni de hidrogen. Toate lichidele au o masura de aciditate, care este determinata pe scala pH-ului.

Apa alcalina poate fi consumata din mai multe surse, inclusiv  de la robinet cu ajutorul unor filtre speciale si aditivi care ridica pH-ul. Una dintre cele mai comune si convenabile cai este prin intermediul apei imbuteliate vandute la cele mai multe magazine.

Nu o putem considera o fantana a frumusetii, insa apa alcalina este considerata ca avand beneficii hidratante, putand fi consumata in timpul antrenamentelor. Intr-adevar, are un cost dublu fata de apa normala, insa trebuie sa puneti in balanta care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra.

De asemenea, apa alcalina curata colonul, intinereste pielea si lubrifiaza muschii si articulatiile. Aceasta actioneaza ca un antioxidant pentru organismul nostru. Exista numeroase persoane care se confrunta cu boala refluxului gastroesofagian, iar de-a lungul timpului s-a demonstrat faptul ca apa alcalina amelioreaza vizibil aceasta problema.

Trebuie sa stim faptul ca atunci cand consumam alimente bogate in acizi, nu este recomandat sa bem in timpul sau dupa masa, apa. Necesarul pentru organism in ceea ce priveste alimentatia, este de maxim trei ori pe saptamana in care sa consuma produse precum carnea.

Mentinerea unui stil de viata echilibrat din toate punctele de vedere, ne prelungeste viata. Exista numerosi factori care ne afecteaza, precum stresul de la munca, viata personala sau alte probleme, insa un prim pas este sa invatam sa punem pe primul loc lucrurile cu adevarat importante, precum sanatatea.

Colesterolul este o alta problema cu care ne confruntam pe parcursul vietii, in special din cauza alimentelor pe care le consumam. Cu ajutorul apei alcaline, aspectul fizic este imbunatatit, fiind in acelasi timp legat de mentinerea unui stil de viata sanatos.

In general, femeile sunt cele care pun accent pe aceste lucruri. In perioada in care traim, accesul la informatie este principalul lucru de care ne bucuram, asa ca daca va doriti sa aveti un stil de viata sanatos, sa va pastrati tineretea mai mult timp, indrazniti sa adoptati un alt mod de a trai, incepand cu alimentatia si obiceiurile de zi cu zi.