Becuri led versurs becuri cu incandescenta

La ce te gandesti prima data cand vrei sa cumperi un bec led? Dupa ce te informezi cu privire la intensitatea luminii, prima intrebare este cu siguranta despre cat consuma si cat este de eficient. Eficienta unui bec led este dovedita in timp, pe langa faptul ca consuma de 10 ori mai putin decat un bec cu incandescenta, acesta va ajuta sa economisiti si sa va scoateti investitia in maxim 3 ani. Becurile led Philips, avand in vedere raportul calitate pret sunt cele mai bune, chiar daca pretul initial este mai mare, in timp banii se recupereaza, iar factura la curent incepe sa scada considerabil.

Ce stim despre becurile cu incandescenta? Aceasta tehnologie „invechita” se afla inca in atentia consumatorilor datorita pretului, mai mic decat a unui bec economic sau a unui bec led 25 w, dar nu la fel de durabil si rezistent. Becurile cu incandescenta se ard foarte repede, iar daca instalatia electrica este foarte veche, se pot schimba chiar saptamanal. Concluzia, referitor la becurile cu incandescenta este ca nu mai sunt de actualitate, nu mai indeplinesc nevoile consumatorilor de astazi si merita inlocuite cu noua tehnologie de becuri led.

Becurile led 60 w sunt diode emitatoare de energie, nu sunt confectionate din sticla, lumina nu este produsa de caldura, ci este emisa direct de electroni. Becurile incandescente se incalzesc foarte tare, iar eficienta este mult mai scazuta, 90% din energia electrica devine caldura, iar 10% devine lumina.