BANI EUROPENI PENTRU EŞELNIŢA PERLA DUNARII

BANI EUROPENI PENTRU EŞELNIŢA, PERLA DUNARII

Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Eşelniţa, în calitate de beneficiar al proiectului „Clisura Dunarii – Eşelniţa, obiective cu un potenţial turistic neexploatat la adevarata valoare. Promovarea obiectivelor turistice unice la nivel European prin metode de marketing specific şi promovarea turistica vizând creşterea cu 25% a numarului de vizitatori şi dezvoltarea turismului local şi regional”, anunţa demararea unei ample campanii de comunicare a potenţialului turistic al zonei, campanie derulata sub conceptul EŞELNIŢA, PERLA DUNARII, cu sloganul „Descopera natura, retraieşte istoria!”.

Clisura Dunarii reprezinta una dintre cele mai spectaculoase parţi ale traseului danubian. Zona se întinde între Moldova Noua şi Gura Vaii, parţile cele mai frumoase fiind Orşova şi Cazanele Dunarii de pe raza localitaţilor Eşelniţa şi Dubova.

Pe traseu pot fi admirate obiective turistice, cum ar fi: Statuia lui Decebal, Tabula Traiana, Rezervaţia Naturala „Cazanele Dunarii”, Valea Râului Mraconia, Manastirea Mraconia, Peştera Ponicova, Ruinele zidurilor manastirii Mracunea, Muzeul Parohial Eşelniţa, Muzeul etnografic Doina şi Teodor Grigore etc.

Peisajul mirific împleteşte armonios doua forme de relief opuse. Pe de o parte muntele stâncos, cu parcurile şi rezervaţiile naturale, cu padurile seculare protejate care adapostesc specii de plante şi pasari unice în lume, iar pe de alta parte, firul maiestuos al fluviului Dunarea. În 2008 Clisura Dunarii a primit titlul „Destinaţie europeana de excelenţa”.

Campania de comunicare urmareşte promovarea obiectivelor turistice locale, unice la nivel european, prin mai multe instrumente specifice, de la materiale de promovare tiparite, bine documentate şi de calitate, care sa conţina informaţii utile şi actualizate destinate publicului larg, pâna la spot video de prezentare a potenţialului zonei, baza de fotografii profesionale şi DVD de prezentare a zonei cu informaţie tradusa în patru limbi de circulaţie internaţionala.

Potenţialul turistic al zonei Clisura Dunarii este o mina de aur care poate creşte semnificativ nivelul
economic al întregii zone. Aici exista deja unitaţi de cazare moderne, iar infrastructura de cazare continua sa se extinda. De asemenea, exista modalitaţi inedite de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele. De la trasee în natura salbatica ce aşteapta sa fie descoperita şi practicarea sporturilor nautice, pâna la plimbari la pas sau cu ambarcaţiuni de agrement pe apa pentru a descoperi amprenta istoriei şi spiritualitaţii locului.

Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Eşelniţa este beneficiar în cadrul proiectului nr. 22944, intitulat „Clisura Dunarii – Eşelniţa, obiective cu un potenţial turistic neexploatat la adevarata valoare. Promovarea obiectivelor turistice unice la nivel european prin metode de marketing specific şi promovarea turistica vizând creşterea cu 25% a numarului de vizitatori şi dezvoltarea turismului local şi regional”, semnat la data de 25.07.2011. Autoritate de Management în cadrul proiectului este Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organism Intermediar este Autoritatea Naţionala pentru Turism prin Direcţia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism. Valoarea totala a proiectului este de 1019280,00 lei, din care valoarea eligibila a proiectului este de 812000,00 lei, din care valoarea eligibila nerambursabila este de
795760,00 lei.

Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului
României.