fbpx

Baneasa a ales Senior Software pentru a beneficia de o solutie informatica integrata si mai bine adaptata mediului de afaceri local

Baneasa este unul dintre cele mai apreciate nume in domeniul moraritului si productiei de paste fainoase, avand o istorie de peste 3 decenii. Cu o cifra de afaceri de peste 185 milioane RON in 2015, Baneasa este lider de 15 ani pe piata romaneasca a pastelor fainoase. Productia este asigurata de fabrica din Buftea, aceasta avand o capacitate de productie de peste 25.000 de tone pe an de paste fainoase si de peste 100.000 tone de produse de morarit. Printre principalii clienti ai companiei se numara lanturile de hypermarketuri: Metro, Selgros, Real, Kaufland, Auchan, Billa, Lidl, atat din Romania cat si din zona balcanilor: Bulgaria, Cehia, Polonia, Grecia.

„Informatizarea proceselor de afaceri a fost si este o preocupare permanenta pentru noi. In cadrul companiei folosim de aproape 20 de ani solutii de tip ERP, dar si alte solutii informatice pentru managementul diferitelor procese critice de business. In ultimii ani insa am simtit nevoia unei mai bune integrari a acestor solutii, dar si o mai buna adaptare la legislatia si stilul de lucru local. Dupa o analiza serioasa, pachetul de solutii Senior Software a fost cel care a raspuns cel mai bine acestor nevoi si cel care ne-a convins prin adaptarea remarcabila la legislatia romaneasca si la realitatile mediului de afaceri local.”, a declarat domnul Radu Muntean, Director Comercial Baneasa Moara & Baneasa Paste.

Anterior implementarii SeniorERP, companiile Baneasa Moara & Baneasa Paste utilizau mai multe solutii neintegrate pentru diferite operatiuni de business precum facturare, contabilitate, receptia materiei prime sau productie, ceea ce afecta schimbul de informatii atat in interiorul firmei cat si cu partenerii de afaceri. In plus, angajatii erau nevoiti sa introduca de mai multe ori aceleasi date, prin urmare posibilitatea de aparitie a erorilor era ridicata. Mai mult decat atat, fluxurile de lucru nu erau automatizate, iar generarea, respectiv tiparirea documentelor se facea intr-un interval mare de timp.

Odata cu implementarea solutiei SeniorERP, Baneasa a obtinut:

– Gestionarea integrata a tuturor componentelor afacerii;
– Automatizarea schimbului de documente cu partenerii datorita tehnologiei de tip EDI;
– Comunicare mai facila in cadrul companiei intrucat angajatii au acces la o baza de date unica;
– Comunicare in timp real intre locatiile companiei;
– Scaderea timpului de procesare si prelucrare a datelor multumita intuitivitatii interfetei aplicatiei.

„SeniorERP este o solutie completa, eficienta, rapida, integrata si, nu in ultimul rand, extrem de prietenoasa cu utilizatorul.”, a adaugat domnul Radu Muntean, Director Comercial Baneasa Moara & Baneasa Paste.

Alaturi de SeniorERP, managerii Baneasa au implementat si SeniorVisualBI – sistemul Business Intelligence dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. SeniorVisualBI este folosit in cadrul tuturor departamentelor companiei pentru analiza datelor de vanzari, cheltuieli, profitabilitate, contabilitate si nu numai. Mai mult, sistemul le permite managerilor sa urmareasca si tranzactiile intercompany, atat cumulat, la nivel de organizatie, cat si separat, pe fiecare subdiviziune a companiei.

Baneasa este cel mai mare si mai modern producator de paste din Romania si din zona Balcanilor. Fabrica detinuta de aceasta se numara si printre cele mai puternice din intreaga Europa Centrala si de Est si este echipata cu tehnologie de ultima generatie.

Despre SeniorERP:

SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:

• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure – solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania scris complet in tehnologia .NET 4.0 – care include WCF pentru comunicatie securizata in timp real prin internet si WF pentru modelarea fluxurilor de business conform nevoilor clientilor
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software – lider mondial in vizualizarea datelor

Despre Senior Software:
Infiintat in 2003, Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori de pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: ERP, BI, CRM, SFA, SCM, CPM, E-commerce, APS si MES.

Printre clientii Senior Software se numara si:
Porsche Romania, ArcelorMittal Galati, Croco, Walmark Romania, Baneasa, Duraziv, Herlitz Romania, Sano Vita, Ocean Fish, Phoenix Contact, Dacia Plant, Formens, Fares Trading, Dinamic 92 Distribution, Prutul, Prodal 94, Caussade Semences Est Europa, Tonis Trade, Raureni, Agroland, Mirano, Apiland, Heinrig Distribution, Roma..nia, Sipex Company, Regency Company, Multibond Dural, Rocast, Side Grup, General Parmafood, Baltic Invest CEE, Immergas Romania, Farmaceutica Remedia, Sentia, DDS Group, Vitacom Electronics, Cord Impex, Duo Distributie etc.