Balustrade din sticlă pentru scara interioară, cea mai bună soluție

Datorită caracteristicilor specifice de proiectare pe care le au, scările din locuințele rezidențiale aproape niciodată nu există așa, de sine stătătoare, fără o protecție adecvată care să fie în măsură să prevină accidentele.

Iată de ce se se recurge în practică la diverse modele de asemenea elemente de siguranță realizate din materiale rezistente.

Poți găsi acum la producători prestigioși, balustrade din metal, balustrade din lemn și, mai nou, chiar și balustrade de sticlă pentru locuințe particulare.

Sticla, cel mai bun material pentru o balustradă sigură

Sticla este un model nobil, tot mai folosit în locuințele moderne, deoarece arată spectaculos, mai ales în combinație cu razele de lumină ce o străbat.

Putem ca să adăugăm un aer extrem de rafinat scării interioare dacă alegem un model de balustradă din sticlă care să se potrivească.

Precum vă imaginați, o combinație cu adevărat spectaculoasă este aceea care reunește o balustradă de sticlă și niște trepte din același material.

Arhitecții adoră ca să se joace cu sticla transparentă și colorată mai ales când este vorba de scările interioare, dorind să creeze sisteme deosebite, echilibrate vizual, care să înfrumusețeze cât mai bine spațiul în care sunt amplasate, dând o notă extrem de personală imobilului în cauză.

Fiind vorba despre un element constructiv de dimensiuni respectabile, o scară interioară atrage în primul rând atenția când se intră într-o locuință, motiv pentru care poate să adauge valoare sau să distrugă total un spațiu.

Balustrada de sticlă, un must have pentru o scară viitoare

Dacă ai întreba un viitor proprietar de vilă cu etaj ce nu ar vrea ca să lipsească din imobilul pe care îl construiește, cu siguranță îți va spune: scara interioară și un șemineu!

Dacă nostalgicii preferă să combine în cazul balustradelor sticla cu fierul forjat, cei cu viziuni mai curajoase, mai orientați către prezent și viitor, vor niște balustrade realizate doar din sticlă, de regulă colorată.

Totuși, când se alege o astfel de variantă balustradă din sticlă, paleta coloristică (dacă este vorba de mai multe culori) sau nuanța uni trebuie să se potrivească cu celelalte culori ale obiectelor din spațiul respectiv.

Mai mult decât atât, culorile neutre sunt cele mai bune, deoarece sticla este un material rezistent în timp, iar dacă proprietarul va dori după o vreme ca să schimbe mobilierul, pardoseala, perdelele, draperiile, nuanța pereților, va fi destul de dificil ca să se facă acest lucru fără a se crea o dizarmonie coloristică deranjantă vizual, dacă balustrada de sticlă prezintă o cromatică inadecvată.

Oricum, evantaiul de opțiuni în materie de balustrade este foarte generos, deci un proprietar de imobil rezidențial chiar are de unde să aleagă un model care să îi placă 100%.

Apelează la specialiști pentru a alege cea mai bună balustradă de sticlă pentru casa ta!

Pentru fabricarea balustradelor scărilor se utilizează acum diferite tipuri de sticlă: perfect transparentă, cu grade de opacitate diverse, cu sablare, cu imprimare foto. Alegerea aspectului sticlei depinde doar de imaginația designerului și de dorințele clientului.

Varietatea de balustrade din sticlă este extrem de mare, iar acest lucru face ca misiunea de a opta pentru un model sau altul să fie destul de dificilă pentru un nespecialist.

Dacă bugetul vă permite, nu ezitați ca să apelați la un cineva de meserie. Plus că nici nu veți putea să vă montați balustradele în regie proprie. Este vorba de niște elemente de siguranță extrem de importante în cazul unui imobil rezidențial, de aceea trebuie să apelați la profesioniști pentru a elimina orice risc de accident care ar putea să apară pe parcursul folosirii scărilor respective (mai ales dacă este vorba de persoane în vârstă, bolnavi sau copii).

Dacă nu sunt corect montate, chiar și animalele de companie pot avea de suferit. Ar fi tragedie dacă în joaca lui nebună cățelul familiei ar cădea de la înălțime sau chiar o pisică (nu vă bazați pe ceea ce se spune că felinele domestice au nouă vieți!).

Intrați pe site-ul xglas.eu pentru informații despre balustradele de sticlă, dacă urmează să vă construiți o casă în viitorul apropiat!