Balanțele tehnice, de ajutor în orice laborator

balanta tehnica

Balanțele tehnice sunt instrumente foarte importante, care ajută foarte mult atunci când este nevoie să se măsoare cu o precizie exactă cantități de substanțe, materiale etc, în cadrul unui laborator de cercetare. Aflarea cât mai exactă a cantității este foarte importantă, pentru că, în aceste domenii tehnice, chiar și un miligram un plus sau în minus poate să afecteze întreg procesul.

Pentru profesioniștii care lucrează în laboratoare de specialitate, o balanta tehnica este un real ajutor care ajuta la masurarea exacta a cantitatilor mentionate in proceduri. Site-ul Precisa se ocupă exclusiv cu vânzarea de instrumente și materiale destinate laboratoarelor de cercetare.

Profesioniștii din spatele acestui site cunosc cât de importantă este cumpărarea unei aparaturi conforme cu standardele din domeniu, de aceea vând numai produse de cea mai bună calitate, pentru ca activitățile de laborator să se desfășoare într-un mod cât mai armonios și organizat cu putință.

Aceștia recomandă câteva balanțe tehnice care să vă poată ușura activitățile de laborator.

  1. Balanța tehnică WLC 6/F1/K

Are o capacitate maximă de până la 6 kg. Timpul de stabilizare este de 3 s, iar precizia e de aproximativ 0,1 grame. Este, în general, o balanță mică, care se folosește în cântărirea unor substanțe/obiecte/materiale ceva mai mici, mai ușoare. Platanul acesteia  are dimensiunile de 300 x 300 mm. Balanța poate da rezultate corecte numai dacă se află în încăperi cu temperaturi situate între 15 si 30 de grade C.

Dacă nu se respectă aceste valori, e posibil ca rezultatele afișate să nu fie corecte, ci pline de erori, care vă pot îngreuna demersurile de cercetare. Aceasta dispune și de display LCD, pentru a putea afișa rezultatele. Ca funcții poate exprima procentual rezultatele, le poate totaliza, numără piesele, memorează sarcina maximă și poate efectua și cântăriri instabile.

  1. Balanța tehnică WLC 60/C2/R

Aceasta este o balanță care poate efectua cântăriri cu o capacitate maximă mult mai mare decât precedentul model, adică de 60 de kg. Totuși, factorul eroare e și acesta mai crescut, ajungând la valoarea de 1 g. Timpul de stabilizare e tot același, de 3 secunde, iar bineînțeles că dimensiunile platanului sunt ceva mai mari, de 400 x 500 mm. În rest, funcțiile sunt aceleași ca cele enumerate mai sus.

În afară de modelele menționate mai sus, pe site-ul experților de la Precisa, puteți găsi și alte tipuri de balanțe de diferite capacități și precizii.  Personalul Precisa va face tot posibilul să vă ajute în găsirea balanței de care aveți nevoie și vă poate ajuta să vă eficientizați cât se poate de mult munca de cercetare.