fbpx

Aventuri de toamna: Palinca si carnati la Budapesta vanatoare de trufe in Istria si vin in Ljubljana

Budapesta: Arhitectura incredibila, istorie si festivalul palincii si carnatilor

La doar un zbor distanta de Bucuresti, Budapesta este renumita pentru arhitectura sa incredibila, muzica clasica si statutul de centru al artelor. Turistii nu duc lipsa de locuri pe care sa le viziteze, indiferent daca aleg sa mearga in Buda (pe partea vestica a Dunarii) sau in Pesta (est).

Toamna este o perioada cand numeroase festivaluri gastronomice au loc in Europa, iar Festivalul palincii si carnatilor din Budapesta – care a ajuns la a opta editie – este unul care nu trebuie ratat. Festivalul are loc in perioada 3-5 octombrie, in Castelul Buda, si pune la dispozitia vizitatorilor peste 400 de tipuri de palinca, care pot fi degustate impreuna cu carnati de casa, branzeturi si alte delicatese pe baza de carne.

Croatia: peisaje spectaculoase si vanatoare de trufe

Parcurile nationale extraordinare, cu cascade, paduri si munti, alaturi de coasta Adriaticii, sunt cele care ii farmeca pe cei care viziteaza Croatia. Si, cand vine vorba de vestigii istorice, orasul Dubrovnik este destinatia care le ofera calatorilor o incursiune in trecut.

Pentru cei care sunt in cautarea aventurii in aceasta toamna, nimic nu se compara cu o vanatoare de trufe, cele mai scumpe si mai gustoase ciuperci din lume. De altfel, Croatia este locul de unde provine cea mai mare trufa din lume, conform Guiness Records! Mai mult, in regiunea Istria are loc un festival dedicate acestor delicatese – ciupercile faimoase de peste 4,000 de ani si care servesc in continuare la prepararea unora dintre cele mai prestigioase feluri de mancare din gastronomia internationala.

“Vanatoarea de trufe” incepe la mijlocul lui septembrie, in regiunea Pazin – Buje – Buzet si multe dintre oraselele situate in regiunea Istria isi celebreaza recoltele de trufe cu muzica, petreceri si feluri de mancare in care principalul ingredient il reprezinta faimoasele ciuperci. Vanatoarea de trufe te asteapta, iar biletul de avion este aici

Slovenia: Podurile din Ljubljana, arhitectura si vin

Capitala Sloveniei le ofera turistilor experiente autentice si ocazia de a vedea si fotografia faimoasele poduri ale Ljubljanei, fiecare reprezentand o bijuterie arhitecturala. Orasul vechi din capitala slovena abunda in istorie, cladiri extraordinare si biserici.

Calatorii pot savura aici mancarurile locale, dar si vinurile albe si rosii ale Sloveniei, disponibile in restaurantele si magazinele capitalei slovene. Cei care vor sa afle mai mult despre vinuri pot lua parte la excursii speciale pe rutele slovene ale vinului si experimenta gustul in pivnitele unde licoarea bahica este depozitata de producatori.

Vinurile slovene sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume si, pentru a te convinge, nu trebuie decat sa-ti iei un bilet de avion si sa mergi sa le degusti. Poate chiar cu ocazia festivalului vinului din Ljubljana, care are loc in ultima luna de toamna.

Despre Tripsta

Tripsta este o agentie de turism online inovatoare, cu operatiuni in 30 de tari. Prin intermediul site-ului sau, Tripsta le ofera calatorilor zboruri ieftine si asigurari de calatorie in intreaga lume. Totul a inceput in 2005, cu lansarea Travelplanet24, filiala greceasca a tripsta, in momentul in care Philipp Brinkmann, CEO & Co-fondator, si Kristof Keim, Co-Fondator, au decis sa dezvolte un sistem de rezervari online si aplicatii web inovatoare pe piata elena de nisa a turismului online. La inceputul lui 2010, Travelplanet24 a luat decizia strategica de a intra pe noi piete europene utilizand brandul Tripsta. De atunci, Tripsta a puns accentul pe inovatie, tehnologie, expansiune si brand building.