fbpx

Aventura SF la inaltime in filmul “The Dark Tower” “Turnul Intunecat”

Mai sunt si alte lumi in afara de cea in care traim, sustine Stephen King, creatorul „The Dark Tower” / “Turnul Intunecat” – un multi-univers in care cotidianul coexista cu supranaturalul. Eterna confruntare dintre bine si rau capata aici noi valente: Roland Deschain (interpretat de Idris Elba) este ultimul dintr-o pleiada de vajnici pistolari care au jurat sa mentina pacea si sa apere cu pretul vietii Turnul, elementul de echilibru ce tine lumea laolalta. La randul sau, Walter O’Dim alias Omul in negru (Matthew McConaughey), chintesenta raului, vrea sa instaleze haosul in toate lumile cunoscute, iar pentru a reusi, este suficient sa doboare Turnul. Cei doi poarta o nesfarsita lupta, iar de deznodamantul acesteia depinde insasi soarta omenirii. Miraj sau realitate, confruntarea Pistolarului cu Omul in negru i se arata in vise unui baiat de 14 ani din New York, singurul care ar putea inclina balanta. Dar va reusi el oare sa patrunda in cealalta dimensiune? Aflam din 4 august a.c., la cinema, in 95 minute de aventuri western SF.

Redactarea celor opt volume din seria “The Dark Tower” s-a intins pe parcursul intregii cariere a lui King, iar Lumea de mijloc si Turnul Intunecat reprezinta chiar elementul central al universului sau fictiv. Povestea a inspirat milioane de cititori din lumea intreaga, printre care si danezul Nikolaj Arcel, pe atunci un baietel. Tocmai pasiunea pentru universul lui King avea sa-i aduca, mai tarziu, lui Arcel rolul de regizor al primei ecranizari dupa The Dark Tower, dar si provocarea de a reda cat mai fidel amestecul de real si fantastic specific autorului – misiune deloc usoara, considerand prestigiul operei si asteptarile fanilor.

Perspectiva inedita asupra celeilalte dimensiuni este prezentata printr-o combinatie inovatoare intre elemente de documentar, scene de actiune intensa si efecte speciale, iar pentru a reda peisajele stranii din Lumea de mijloc, filmarile s-au realizat in Africa de Sud si desertul Karoo.

Distributia ii include pe Idris Elba (castigatorul unui Glob de Aur pentru rolul din serialul TV “Luther” – 2010), Matthew McConaughey (care are in palmares un trofeu Oscar pentru interpretarea din “Dallas Buyers Club” – 2013), Katheryn Winnick, Tom Taylor, Claudia Kim, Fran Kranz, Abbey Lee si Jackie Earle Haley. Regizorul Nikolaj Arcel (nominalizat, in 2011, la BAFTA pentru filmul „The Girl with the Dragon Tattoo”), semneaza si scenariul, alaturi de Akiva Goldsman, Jeff Pinkner si Anders Thomas Jensen, pe baza operei lui Stephen King.

Adresandu-se audientei generale, filmul este distribuit in Romania de InterComFilm.

Despre Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filiala a Sony Entertainment Inc., la randul ei o sucursala a Corporatiei Sony din Tokio. Operatiunile internationale ale SPE cuprind: productia, achizitia si distributia de filme; retele de televiziune; crearea si distributia produselor digitale; operarea studiourilor de film; dezvoltarea unor noi produse de divertisment, servicii si tehnologii.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost infiintata in martie 2000, avand cα obiect de activitate distributia filmelor de cinema. Radacinile acesteia dateaza insa inca din anul 1992, cand isi incepea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piata romaneasca. In 2000, InterCom RT a cumparat 51% din actiunile GFR, formand astfel o asociere, care intrunea aceeasi pasiune si experienta in industria filmului. In prezent, compania este licentiata Sony Pictures si este unul dintre cei mai dinamici jucatori de pe piata de distributie a filmului in Romania.