Avantajele utilizarii echipamentului antimicrobian

Uniforme Medicale

Majoritatea oamenilor inteleg importanta sterilizarii echipamentului medical si a igienei corespunzatoare, insa si textilele spitalicesti pot contribui in mare masura la transmiterea agentilor patogeni. Multi cercetatori in domeniu au incercat sa puna in lumina acest fapt realizand o serie de studii care au aratat ca utilizarea uniformelor antimicrobiene poate reduce bacteriile de pe imbracamintea angajatilor din unitatile de ingrijiri medicale.

Au aparut o multime de producatori care utilizeaza metode diferite pentru a obtine echipamente cu rol antimicrobian. Unii includ agent antibacteriant activ in fibrele tesaturii, acestea avand rolul de a respinge sau de a ucide bacteriile. Unii agenti vizeaza in mod specific bacteriile, altele se ataseaza la ADN-ul bacterian, ceea ce face imposibila reproducerea lor. Alti producatori prefera sa foloseasca elemente naturale, cum ar fi ionii de argint sau alte substante organice care impiedica dezvoltarea bacteriilor. In principiu, impiedica transferul acestora sau le ucid la contact. Unii producatori folosesc, de asemenea, tehnologii care fac ca materialele textile sa fie rezistente la fluide, utile mai ales in blocurile operatorii.

Doctorul Bearman dorea sa gaseasca metode usor de implementat care sa sustina eficient reducerea riscurilor de contaminare. In propriul studiu desfasurat el concluzioneaza ca desi igiena este o practica stricta si puternica de prevenire a infectiilor, totusi o scadere suplimentara ar putea aparea prin limitarea transmiterii transversale a agentilor patogeni prin intermediul imbracamintei.

Astfel, echipamentele medicale antimicrobiene au devenit tot mai populare, iar in plus fata de uciderea bacteriilor exista alte motive bune pentru a le alege. Acestea includ:

  • Cresterea rezistentei la uzura, tratamentul antimicrobian intarind materialul si contribuind la prelungirea duratei de viata a imbracamintei.
  • Reducerea mirosului
  • Rezistenta la murdarie
  • Riscuri reduse de contaminare si in afara spitalului
  • Confort sporit
  • Mare varietate de brand-uri cunoscute pentru calitatea lor, inclusiv Cherokee, Dickies sau Code Happy.

Un alt mare avantaj este ca aceste uniforme medicale sunt disponibile si usor de gasit in multe magazine precum Medifashion, prin site-ul http://www.medifashion.ro/. Asadar, pentru saboti medicali, halate, compeluri sau orice alte componente ale echipamentelor, nu ezitati sa cereti ajutorul specialistilor Medifashion!