Avantajele utilizarii de markere speciale pentru whiteboard

markere

Markere speciale pentru whiteboard si flipchart

Dupa cum stim cu totii, aceste ustensile numite markere reprezinta instrumente de scris care te ajuta sa nu pierzi niciodata din vedere esentialul, perfect pentru birou sau pentru studenti si elevi.

Whiteboard-urile si flipchart-urile au nevoie de instrumente de scris special create pentru aceste materiale. Este recomandat ca pentru scrierea pe aceste suprafete sa folosim markere speciale pentru whiteboard si flipchart pentru a nu le deteriora.

markere

Fiind niste instrumente de scris, folosite in special pentru sublinierea de pasaje in textile tiparite, acestea pot lua diferite intrebuintari. Varfurile acestora sunt facute dintr-un material poros, astfel ca pasta este colorata si flourescenta si permite citirea textului peste care a fost aplicat.

Cei care detin un whiteboard (o tabla magnetica alba) trebuie sa aiba grija la instrumentele de scris. Scrierea trebuie facuta cu markere special concepute, lavabile. In cazul in care ai folosit un marker permanent, afla ca il poti inlatura de pe suprafata tablei magnetice. Cum? Scrie peste el cu markerul lavabil, iar apoi sterge cu un burete special. Exista o sansa destul de mare ca sa indepartezi ambele straturi de cerneala.

Tipuri de markere si caracteristicile acestora

Acestea se impart in doua categorii:

Varianta permanenta: aceasta contine cerneala permanenta pe baza de alcool, cu uscare rapida, fara miros, rezistenta la apa si lumina. Ideal pentru scriere permanenta pe orice tip de suprafata – metal, lemn, sticla, plastic, hartie, etc. Cerneala este rezistenta la apa, translucida, cu urma bine conturata si nu poate fi stearsa decat cu alcool.

Varianta non-permanenta: contine cerneala care poate fi stearsa cu o bucata de textila umeda sau cu buretele de whiteboard.
Oricand ai nevoie de markere, ai grija ca cele alese sa corespunda nevoilor tale de a scrie, sublinia sau colora, sa poata fi sterse cu usurinta sau sa persiste definitiv pe o suprafata.

O alta caracteristica pe care o au si la care trebuie sa fii atent este dimensiunea varfului. In functie de grosimea pe care doresti sa o aiba scrisul si de tipul de suprafata pe care se va scrie, poti alege dintre un model cu varf de la 0.4 mm si pana la dimensiunea de varf de 3 mm.

Descopera noua gama de produse de la DPAP

Dimensiuni de varf disponibile sunt:

  • 0,4 mm;
  • 0,6 mm;
  • 0,8 mm;
  • 1 mm;
  • 2,5 mm;
  • 3 mm.

DPAP iti pune la dispozitie modele permanente si non-permanente pe diverse culori.