Avantajele unui teren cu gazon natural

22 noiembrie 2022
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Suprafetele de iarba naturala sunt, fara indoiala, suprafetele care promoveaza cele mai bune performante sportive. Acestea sunt supuse unor conditii de utilizare foarte solicitante care provoaca rapid o deteriorare semnificativa a conditiilor de joc. Folosirea excesiva a acestui tip de suprafata duce rapid la sfarsitul duratei sale de viata utila.

Un gazon sportiv necesita caracteristici de performanta foarte diferite decat un gazon „parc”. Stresul continuu al unui gazon sportiv necesita o rezistenta ridicata la calcare si o forta excelenta de regenerare. Obiectivul este de a oferi cele mai bune conditii de joc si servicii terenuri sportive limitand in acelasi timp riscul de accidentare a jucatorilor.

Iarba naturala de masa

Piata ofera o varietate de gazon dezvoltate pentru diverse utilizari. Gazonurile sportive sunt adesea compuse dintr-o proportie mare de nisip. Este esentiala amenajarea acestor gazon pe terenuri drenate si irigate pentru a asigura performante optime pe termen scurt, mediu si lung. Aceste motive necesita si mai multe operatiuni de intretinere, descrise in capitolul intretinere. Pentru diversele antrenamente libere si terenurile de agrement, gazonele concepute pentru parcuri vor fi mai potrivite. Intretinerea acestor terenuri este adesea limitata la cosirea in timpul sezonului. Din ce in ce mai multe peluze denumite in mod obisnuit „intretinere redusa” au fost proiectate pentru a satisface realitatea si cerintele de mediu.

Sol manufacturat – drenat si irigat

Acest gazon are un sol manufacturat bogat in nisip. Aceasta suprafata de joc se caracterizeaza prin integrarea sistemelor de irigare si drenaj pentru controlul alimentarii cu apa. O mai buna aerare, o compactare mai mica si un schimb mai bun de aer, apa si nutrienti promoveaza conditii mai bune pentru cresterea gazonului. Sistemul radicular mai bine dezvoltat si suprafata mai rezistenta asigura o nivelare mai uniforma. Natura solului si cantitatea de nisip incorporata in amestecul de sol trebuie determinate in functie de randamentul maxim cautat, dar si in functie de sistemul de drenaj, versantii si tipul de intretinere. Acest tip de iarba este recomandat pentru utilizare competitiva.

Specii de gazon

Piata ofera mai multe produse atractive pentru suprafete destinate utilizarii sportive. Tipul de sol pe loc, precum si tipul de drenaj si irigare afecteaza alegerea amestecurilor de gazon. Utilizarile si resursele de intretinere ale terenurilor municipale si cele ale stadionului sau ale echipelor profesionale sunt foarte diferite. Pentru municipalitati, se recomanda un gazon alcatuit dintr-o proportie mare de iarba care este foarte rezistenta la calcare.

Vezi pe https://sportsfields.ro/servicii-terenuri-de-sport/ mai multe detalii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram